Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volkswagen φτιάχνει και πιο μικρό αγροτικό από το Amarok

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volkswagen φτιάχνει και πιο μικρό αγροτικό από το Amarok

ΝΕΑ

H Volkswagen φτιάχνει και πιο μικρό αγροτικό από το Amarok

ΝΕΑ

Εμείς γνωρίζουμε το Amarok ως το pickup μοντέλο της Volkswagen. Όμως, η εταιρεία κατασκευάζει και άλλο το οποίο προορίζεται για τη Λατινική Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο Amarok παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό και δημιούργησε εντύπωση με τη σχεδίασή του και το επίπεδο εξοπλισμού του. Η Volkswagen συνεργάστηκε με τη Ford για την εξέλιξη και τη δημιουργία του.

Όμως, δεν είναι το μόνο pickup μοντέλο που έχει στην γκάμα της η γερμανική εταιρεία. Για την αγορά της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα γι’ αυτή της Βραζιλίας διαθέτει το Saveiro.

Στην Ευρώπη δεν το γνωρίζουμε ή καλύτερα το έχουμε δει με διαφορετική ονομασία και από άλλη εταιρεία. Κι αυτό επειδή για τη δημιουργία του η Volkswagen συνεργάστηκε με τη Fiat (η οποία έχει το Strada, αντίστοιχα).

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen Saveiro άρχισε να πωλείται στη Βραζιλία -και κατ’ επέκταση και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής- από το 1982. Η εταιρεία επανασχεδίασε την πρόσφατη γενιά του pickup μοντέλου, την πέμπτη κατά σειρά ως τώρα. Μάλιστα, επειδή αυτή παρουσιάστηκε το 2009, η τωρινή ανανέωση του μοντέλου είναι η τρίτη έκτοτε.

Έτσι, το Saveiro απέκτησε διαφορετικής διαμόρφωσης προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα μάσκα με ασημένιου χρώματος στοιχεία όπως και επανασχεδιασμένα φώτα.

Advertisement

Επίσης, προσφέρονται νέας σχεδίασης τροχοί, το πίσω μέρος του είναι ανυψωμένο σε σχέση με πριν ενώ η εμπρός ανάρτησή του είναι μεγαλύτερη σε ύψος κατά ένα εκατοστό σε σχέση με πριν.

Advertisement

Επίσης, σε κάποιες εκδόσεις του έχει διαμορφωθεί προστατευτική ποδιά στο εμπρός μέρος του και το επίπεδο εξοπλισμού του έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με πριν.

Τέλος, το Saveiro διατίθεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,6 λίτρων ο οποίος εξακολουθεί να τοποθετείται στα μοντέλα της Volkswagen στη Βραζιλία. Αποδίδει 116 ίππους και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 158 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το νέο Volkswagen Amarok
Κάτι καλό ετοιμάζει η Volkswagen (+video)
Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7

Advertisement