Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Με ενεργητική ανάρτηση τα νέα Tiguan και Passat (+video)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Με ενεργητική ανάρτηση τα νέα Tiguan και Passat (+video)

ΝΕΑ

VW: Με ενεργητική ανάρτηση τα νέα Tiguan και Passat (+video)

ΝΕΑ

Τα νέα VW Tiguan και Passat θα παρουσιαστούν σύντομα και θα βγουν στην αγορά το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen έκανε προεπισκόπηση των νέων Tiguan και Passat, σε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τα ολοκαίνουργια προσαρμοζόμενα αμορτισέρ DCC Pro, με τα οποία θα βγουν στην αγορά τα δύο μοντέλα.

Ο κόσμος περίμενε εδώ και αρκετό καιρό τα νέα Tiguan και Passat. Η VW κυκλοφόρησε ήδη διάφορες teaser εικόνες και φωτογραφίες από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εικόνες του Tiguan διέρρευσαν, χωρίς κανένα καμουφλάζ, στο διαδίκτυο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι η ανάρτηση DCC Pro των δύο μοντέλων «συνδυάζει την άνεση με την ευελιξία όπως ποτέ πριν». Κάθε ένα από τα νέα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ είναι εξοπλισμένο με δύο βαλβίδες, η μία από τις οποίες ελέγχει την απόσβεση κατά τη συμπίεση, ενώ η άλλη ρυθμίζει την απόσβεση κατά την επαναφορά.

Advertisement
Advertisement

Αυτές οι βαλβίδες λειτουργούν ανεξάρτητα, επιτρέποντας στο σύστημα να απορροφά κραδασμούς και χτυπήματα, ενώ παράλληλα μειώνει την κλίση του αμαξώματος κατά τις στροφές.

Πέρα από τη νέα ανάρτηση, γνωρίζουμε ότι το Tiguan του 2024 θα κατασκευαστεί σε μια ενημερωμένη έκδοση της γνώριμης αρχιτεκτονικής MQB. Αναμένεται να προσφέρεται με έναν ήπιο υβριδικό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων eTSI, έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων TSI, έναν ντίζελ 2,0 λίτρων TDI και δύο eHybrid PHEV που θα αποδίδουν 201 ίππους και 268 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement

Όσο για το νέο Passat , η VW έχει πει ότι θα κάνει πρεμιέρα πριν από τα τέλη Αυγούστου, δηλαδή θα το δούμε σε λίγες μόνο μέρες. Ίσως η πιο σημαντική ενημέρωση που έγινε στο Passat 9ης γενιάς είναι ότι θα πωλείται μόνο ως βάγκον (Variant).

Advertisement

Θα είναι, επίσης, μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του και θα υποστηρίζεται από μια μοναδική έκδοση της πλατφόρμας MQB Evo. Όπως και το Tiguan, θα προσφέρεται με ντίζελ, βενζίνη, ήπια υβριδική βενζίνη και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes-AMG C 63 S E Performance;
Τι οδηγούν οι αστέρες της Μπάγερν Μονάχου;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV5