Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Genesis ετοιμάζει το GV80 Coupe

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Genesis ετοιμάζει το GV80 Coupe

ΝΕΑ

Η Genesis ετοιμάζει το GV80 Coupe

ΝΕΑ

Η Genesis, το πολυτελές παρακλάδι του Ομίλου Hyundai-Kia, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο SUV με coupe αμάξωμα το οποίο έχει βάλει ήδη σε διαδικασία εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Τα πρωτότυπο του GV80 Coupé παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη καθώς οι ΗΠΑ είναι μία από τις βασικότερες αγορές για την Genesis. Όπως φανερώνει η ονομασία του, πρόκειται για τη δεύτερη εκδοχή τού GV80, του νέου SUV μοντέλου της το οποίο εμφανίστηκε το 2020.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι το αμάξωμα του νέου πρωτότυπου είναι σχεδιαστικά επηρεασμένο από το εντυπωσιακό X Speedium, διατηρώντας  την αισθητική ταυτότητα του μοντέλου, φυσικά.

Όπως δήλωσε στέλεχος της Genesis, «το πρωτότυπο GV80 Coupé δείχνει την πρόθεσή μας για τη δημιουργία περισσότερων οχημάτων που θα δημιουργούν έντονα συναισθήματα, θα έχουν καλές επιδόσεις, ενώ αποτελεί μια προεπισκόπηση του προγράμματός μας για τα μελλοντικά μοντέλα μας».

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο διακρίνεται για τα μεγάλα LED φώτα τόσο στο εμπρός και το πίσω μέρος όσο και στο πλάι. Σε σχέση με το GV80 SUV η μάσκα του είναι πιο δυναμική και στις άκρες τού προφυλακτήρα έχουν διαμορφωθεί ευρεία ανοίγματα αεραγωγών οι οποίοι καλύπτονται με μαύρο πλαστικό.

Στο πίσω μέρος του, το πρωτότυπο GV80 Coupé μοιάζει πάρα πολύ με το αντίστοιχο τμήμα αμαξώματος του X Speedium. Τα μεγάλα LED φώτα, τα οποία το «αγκαλιάζουν», είναι χαρακτηριστικά, στην οροφή του υπάρχει διαμορφωμένη αεροτομή σε δύο μέρη, ενώ στην άκρη της πόρτας του χώρου αποσκευών υπάρχει επίσης μια μικρή αεροτομή.

Advertisement

Ο Luc Donckerwolke, Πρόεδρος και επικεφαλής τού Δημιουργικού Τμήματος του Ομίλου Hyundai-Kia και της Genesis, δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου πρωτότυπου: «Από την ίδρυσή της, η Genesis άρχισε να δημιουργεί πολυτελή sedan τα οποία εξελίχθηκαν στα G70, G80 και G90.

Advertisement

»Τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε προσθέσει στην γκάμα μας περισσότερα μοντέλα τα οποία διακρίνονται για τη σχεδίασή τους και αυτά που προσφέρουν, όπως τα SUV GV70 και GV80. Τώρα, επεκτείνουμε περισσότερο το (κατασκευαστικό) χαρτοφυλάκιό μας με νέα οχήματα τα οποία δημιουργούν συναισθήματα και θα έχουν τα γνωρίσματα των επιδόσεων και δυναμικών χαρακτηριστικών.

»Το πρωτότυπο GV80 Coupé δίνει έμφαση στον διπλό χαρακτήρα τής Genesis και αποδεικνύει την ανταγωνιστική φύση που συνίσταται από τις παραμέτρους του Αθλητισμού και της Κομψότητας οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία μας», κατέληξε ο Donckerwolke.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Genesis GV60: Το πρώτο με αναγνώριση προσώπου
Ντεμπούτο στο LA για το Genesis X Convertible Concept
To γκρουπ Hyundai στρέφεται περισσότερο προς την Ευρώπη

Advertisement