Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dodge Viper: Το πληγωμένο θηρίο (vid)

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dodge Viper: Το πληγωμένο θηρίο (vid)

ΝΕΑ

Dodge Viper: Το πληγωμένο θηρίο (vid)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά muscle-car είναι βέβαια το Dodge Viper. Το αμερικάνικο μοντέλο διαθέτει εξωφρενική δύναμη, χάρη στον V10 big block κινητήρα των 8,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους και 82,5 kgm ροπής.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Viper πάντως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον οδηγό του, καθώς η δύναμη περνά στους πίσω τροχούς χωρίς την παρουσία ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ούτε καν του στοιχειώδους traction control. Με βάση τα παραπάνω, εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο βαθιά θα πιέσει ο οδηγός το πόδι του στο γκάζι, για να μεταφερθεί η ισχύς στο δρόμο.

viper-crashes-leaving-cars-and-coffee-like-a-mustang_2-chariatis-530

Αυτό μάλλον δεν το γνώριζε καλά ο οδηγός του συγκεκριμένου Viper, που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, ο οποίος είχε μία άσχημη έξοδο από τον δρόμο, πληγώνοντας αρκετά το αυτοκίνητό του.Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Cars and Coffee», στο Χιούστον του Τέξας, στην οποία συγκεντρώνονται αρκετά εντυπωσιακά αυτοκίνητα.

Advertisement

viper-crashes-leaving-cars-and-coffee-like-a-mustang_1-chariatis-640

Θέλοντας να εντυπωσιάσει το πλήθος, ο οδηγός πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι, με αποτέλεσμα το Viper να φύγει πλαγιολισθαίνοντας, χτυπώντας το εμπρός αριστερό μέρος επάνω σε ένα τσιμεντένιο τοιχίο. Μπορεί η ζημιά να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, αλλά αυτός που πληγώθηκε περισσότερο είναι ο εγωισμός του οδηγού.

Advertisement