Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το TWR Supercat τιμά την Jaguar XJ-S

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το TWR Supercat τιμά την Jaguar XJ-S

ΝΕΑ

Το TWR Supercat τιμά την Jaguar XJ-S

ΝΕΑ

H TWR (Tom Walkinshaw Racing) και η Jaguar έχουν μια διαχρονική σχέση και συνεργασία η οποία επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά με ένα συλλεκτικό restomod μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι άλλο από το TWR Supercat, ένα Gran Turismo επιδόσεων το οποίο είναι συνδυάζει σύγχρονα στοιχεία κατασκευής και κλασική εμφάνιση. Σε ό,τι αφορά στην τελευταία, είναι προφανές η ομοιότητα του με την Jaguar XJ-S του 1975 (το μοντέλο προσδιορίζεται ως XJS από το 1991 και έπειτα).

Το Supercat είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της TWR, η οποία είναι αγωνιστική ομάδα. Στο παρελθόν έχει συμβάλλει στη βελτίωση αυτοκινήτων της βρετανικής εταιρείας αλλά αυτή τη φορά η δημιουργία είναι εξ ολοκλήρου δική της.

Όπως ανακοινώθηκε, το Supercat κατασκευάστηκε για να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της XJ-S. Το αμάξωμά του είναι από ανθρακονήματα και παραπέμπει σαφώς σε αυτό της Jaguar. Στο εμπρός μέρος διακρίνονται τα στρογγυλά LED φώτα και στο πίσω η αεροτομή και ο προφυλακτήρας με τον έντονα διαμορφωμένο αεροδυναμικό διαχύτη.  

Advertisement
Advertisement

Το πλάτος του έχει αυξηθεί συγκριτικά με αυτό του κλασικού μοντέλου, κυρίως λόγω των φαρδύτερων θόλων των τροχών εμπρός και πίσω. Ο κινητήρας του είναι V12, υπερτροφοδοτούμενος και αποδίδει «περισσότερους από 610 ίππους», όπως ανακοινώνει η TWR. Το αυτοκίνητο διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μόνο από το αμάξωμα, καθώς το εσωτερικό του Supercat δεν έχει ολοκληρωθεί στην τελική μορφή του. Όπως ανακοινώθηκε, η αποκάλυψή του θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

Η TWR πρόκειται να το κατασκευάσει μόνο σε 88 αριθμημένες μονάδες για να τιμήσει την πρώτη νίκη της στις 24 Ώρες του Le Mans, το 1988. Η διαδικασία παραγωγής του αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2024 και η τιμή του έχει οριστεί στις 225.000 λίρες στερλίνες (περίπου 263.250 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).