Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Dodge Charger θα ξεπεράσει τους 800 ίππους

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Dodge Charger θα ξεπεράσει τους 800 ίππους

ΝΕΑ

Το νέο Dodge Charger θα ξεπεράσει τους 800 ίππους

ΝΕΑ

Η Dodge μπορεί να άφησε πίσω της τον Hemi V8 αλλά δε θα παρατήσει τόσο εύκολα τα πολλά άλογα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εποχή της Dodge όσον αφορά το Charger περιλαμβάνει μοντέλα με κινητήρα βενζίνης αλλά και ηλεκτρικά σύνολα. Το πρώτο και σημαντικότερο που μάθαμε από την παρουσίαση του Charger του 2024 είναι ότι πλέον δεν υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης του θρυλικού Hemi V8.

Τα Dodge Charger του 2024 είναι εξοπλισμένα με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo φτάνει μέχρι και τους 558 ίππους. Η συγκεκριμένη απόδοση δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα, ωστόσο δε φτάνει τους 670 ίππους της προηγούμενης γενιάς, πόσο μάλλον τους 1.025 ίππους του Demon 170.

Το 2024 μπορεί να έχει ξεκαθαριστεί ότι δε θα υπάρξει άλλη, ισχυρότερη έκδοση των καινούργιων Charger, ωστόσο σίγουρα θα έχουμε αύξηση της ισχύος σε επόμενη φάση. Ένα από τα σχέδια της Dodge είναι το 2025 να υπάρξει καινούρια έκδοση Dodge Charger Daytona SRT Banshee η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική με αυξημένη απόδοση. Η φημολογία αναφέρει ότι η ισχύς θα φτάσει τους 880 ίππους, με το ηλεκτρικό σύστημα της μπαταρίας να αναβαθμίζεται στα 800V.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο βήμα της Dodge είναι να δημιουργήσει την πιο ακραία έκδοση της νέας γενιάς των Charger με ένα καινούριο Dark Pak. Αυτό σημαίνει ότι το 2025 ίσως δούμε μια πανίσχυρη έκδοση του Charger Demon που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους και θα έχει υβριδικό σύστημα πρόωσης, πάντα όμως με τον εξακύλινδρο κινητήρα και με τη βοήθεια ισχυρών ηλεκτροκινητήρων.