Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα ακούγεται το Dodge Charger Daytona;

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα ακούγεται το Dodge Charger Daytona;

ΝΕΑ

Πως θα ακούγεται το Dodge Charger Daytona;

ΝΕΑ

Αναποφάσιστη μοιάζει η Dodge ως προς το τι θα κάνει με το επερχόμενο ηλεκτρικό της muscle car.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Dodge Charger Daytona αποκαλύφθηκε επίσημα πριν μερικές μέρες και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το ερχόμενο καλοκαίρι. Η παρουσία του έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, καθώς είναι αμιγώς ηλεκτρικό στην αρχική του έκδοση, τεράστιο σε διαστάσεις και πολύ βαρύ. Αυτά όμως, δεν είναι τα μόνα προβλήματα της Dodge.

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ θέλει να χρησιμοποιήσει στο Charger Daytona έναν ειδικό, τεχνητό ήχο μέσω ενός συστήματος με την ονομασία Fratzonic Chambered Exhaust.

Το πρόβλημα της Dodge, είναι η αναποφασιστικότητά της ως προς το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τον τεχνητό ήχο που θα βγάζει το ηλεκτρικό Charger. Η παραδοχή ήρθε μέσω του CEO της εταιρείας, Tim Kuniskis: «Έχουμε αλλάξει γνώμη στον ήχο 100 φορές» δηλώνει.

Advertisement
Advertisement

Τονίζει μάλιστα, ότι οι συζητήσεις κυμαίνονται γύρω από το πώς ακριβώς θα ακούγεται το νέο muscle car και τι θα θυμίζει στον χρήστη. Το ιδανικό για πολλούς θα ήταν ο Hellcat V8, ώστε να μην απέχει πολύ από όσα γνωρίζουν οι μυημένοι του είδους.

Το σίγουρο είναι ότι ο ήχος δε θα βγαίνει μόνο από τα ηχεία που θα βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα. Το σύστημα Fratzonic Chambered Exhaust συμπεριλαμβάνει ηχεία, τα οποία είναι ενσωματωμένα σε μία θαλάμη τύπου εξάτμιση που με τη σειρά της είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε να διαμορφώνει έναν δυνατό ήχο.

Η λογική λέει, ότι όλο αυτό το σύστημα θα χαρίσει έναν ήχο τύπου V8, για να θυμίζει σε όλους τους petrolheads τι ήταν και τι δεν μπορεί να ξαναγίνει ποτέ αυτό το Charger..

Advertisement

Για όσους θέλουν απλά ένα ήσυχο Charger Daytona, μπορούν να κλείσουν τον ήχο εντελώς. Οι υπόλοιποι, καλό θα ήταν να πάνε στις εκδόσεις με τον V6, για να μην χάσουν (σχεδόν) τίποτα από τη συγκίνηση που τους προκαλούσαν τα προηγούμενης γενιάς Dodge Charger.