Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Dodge Charger είναι βαρύ και ασήκωτο!

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Dodge Charger είναι βαρύ και ασήκωτο!

ΝΕΑ

Το νέο Dodge Charger είναι βαρύ και ασήκωτο!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση και το βάρος από τις μπαταρίες έχει κάνει το νέο Charger να έχει αλλάξει τον σπορ χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη του νέου Dodge Charger μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες ύπαρξης του προηγούμενου μοντέλου είναι η είδηση των ημερών για τους Αμερικανούς. Όμως η ηλεκτροκίνηση της αρχικής έκδοσης Daytona έχει αλλάξει πολλά από τα δεδομένα.

Αν και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά muscle cars της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το νέο μοντέλο φαίνεται να αλλάζει χαρακτήρα. Κάτι που γίνεται εμφανές αν ρίξει μια ματιά κανείς στις διαστάσεις και το βάρος του.

Αρχικά το μήκος του Charger Daytona (όπως είναι το πλήρες όνομα της ηλεκτρικής έκδοσης) είναι στα 5,248 μέτρα και το πλάτος αγγίζει τα 2,028 μέτρα. Το βάρος του επίσης φθάνει τα 2.648 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Για να έχουμε μία εικόνα, η ήδη τεράστια BMW X7 είναι 76,2 χιλιοστά μικρότερη σε μήκος ενώ και σε ότι αφορά το βάρος το Charger μπορεί να συγκριθεί με το πιο μεγάλο SUV των ΗΠΑ, την Cadillac Escalade που φθάνει τα 2.624 κιλά. Σε ό,τι αφορά το πλάτος πάντως, είναι 2 χιλιοστά πιο στενό από την Lamborghini Aventador.

Παρά το κολοσσιαίο μέγεθός του, το Charger Daytona του 2024 υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις, με την έκδοση Scat Pack να διαθέτει έως και 680 ίππους, να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Μπορεί τελικά οι επιδόσεις -με τους περιορισμούς της ηλεκτροκίνησης- να είναι καλύτερες, όμως το μεγάλο βάρος και οι τεράστιες διαστάσεις είναι προφανές ότι αλλάζουν τον σπορ χαρακτήρα του Charger.

Advertisement

Μένει να δούμε πως όλος αυτός ο όγκος θα μπορεί να μεταφέρει εκτός από το βάρος και κάποιες οδηγικές συγκινήσεις στους ανθρώπους που θα το αποκτήσουν.