Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Alfa Romeo Giulia; (+video)

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Alfa Romeo Giulia; (+video)

ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Alfa Romeo Giulia; (+video)

ΝΕΑ

H νέα εποχή για την Alfa Romeo περιλαμβάνει την επόμενη γενιά της Giulia, το τετράθυρο μοντέλο της το οποίο αναμένεται να ξεχωρίζει και για τη σχεδίασή του.

Advertisement
Advertisement

Μια Alfa Romeo επιβάλλεται από την ιστορία της να ξεχωρίζει και για την εμφάνισή της, εκτός από την οδηγική συμπεριφορά της και τις επιδόσεις της.

Είναι και κάτι που απαιτούν οι απανταχού φίλοι της. Γι’ αυτούς -αλλά και για τους ανταγωνιστές της ιταλικής εταιρείας- ένα αυτοκίνητό της πρέπει να είναι απαράμιλλο σε στυλ και αυτό είναι βασικό στοιχείο στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου μοντέλου της.

Η Giulia είναι κοντά μας για περίπου μια δεκαετία. Η καινούργια γενιά της αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2026, όπως έχει ανακοινωθεί.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στα δομικά στοιχεία της γνωρίζουμε ήδη ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νέα μοντέλα που θα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Η καινούργια Giulia θα κατασκευάζεται και θα διατίθεται και στις δύο εκδοχές τεχνολογίας κίνησης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη της ή για το πώς θα είναι η εμφάνισή της.

Αναφορικά με το τελευταίο, ο Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, έκανε μια σιβυλλική δήλωση η οποία εξήψε περισσότερο το ενδιαφέρον και την ανυπομονησία των Alfisti. Όπως είπε: «Είμαστε απολύτως ερωτευμένοι», θέλοντας να δώσει μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι σχεδίαση της.

Advertisement

Τις δικές του ιδέες για το πώς θα ήθελε να μοιάζει η καινούργια Giulia παρουσίασε ο γνωστός για τα φιλοΐταλικά αυτοκινητικά αισθήματά του σχεδιαστής Tommaso D’Amico, όπως υπογράφει τις ψηφιακές δημιουργίες του.

Αυτή τη φορά έφτιαξε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή κάποιες απεικονίσεις για το πώς θα ήθελε να είναι το νέο μοντέλο της εταιρείας. Στις φωτογραφίες, αλλά και στο σχετικό βίντεο, μπορούμε να δούμε κι εμείς τον διακαή πόθο του γι’ αυτό.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η αμερικανική Dodge (που επίσης ανήκει στην Stellantis) παρουσίασε λεπτομέρειες για το νέο Charger, το οποίο αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Το muscle car βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large, δηλαδή σε αυτή που θα χρησιμοποιηθεί και στην καινούργια Alfa Romeo Giulia. Όμως, αυτή δεν θα είναι ένα τροποποιημένο Charger, αλλά ένα γνήσιο ιταλικό δημιούργημα, όπως έχει ανακοινωθεί.