Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi vs BMW vs Mercedes-AMG: Γερμανικός «εμφύλιος» (+ video)

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi vs BMW vs Mercedes-AMG: Γερμανικός «εμφύλιος» (+ video)

ΝΕΑ

Audi vs BMW vs Mercedes-AMG: Γερμανικός «εμφύλιος» (+ video)

ΝΕΑ

Μπορεί οι Γερμανοί να «κερδίζουν πάντα» (sic), αλλά κάποιος πρέπει να είναι πρώτος και μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά των γερμανικών οικογενειακών… supercars υπάρχει στο σύνολό της στην αγορά και η απορία για το ποιο είναι πιο γρήγορο σε επιδόσεις παραμένει.

Το Audi RS6 Avant Performance quattro, η BMW M5 Competition και η Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ στέκονται ξανά στη γραμμή της εκκίνησης με σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους.

Οι συντελεστές της αυτοκινητικής ιστοσελίδας carwow αυτή τη φορά βρέθηκαν στην γνώριμή τους πίστα για να διαπιστώσουν ποιο από τα τρία γερμανικά πολυτελή οχήματα είναι ταχύτερο από στάση.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Audi RS6 Avant Performance quattro έχει τον τετράλιτρο V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος (σε αυτή την εκδοχή) αποδίδει 630 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 850 Nm/2.300-4.500 σ.α.λ. Φυσικά, διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «quattro».

Η BMW M5 Competition έχει επίσης V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων που αποδίδει 625 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 750 Nm/1.800-5.860 σ.α.λ. και το σύστημα τετρακίνησης «M xDrive».

Advertisement

Tέλος, η Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ έχει και αυτή V8 turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 571 ίππους/5.750-6.500 σ.α.λ., μέγιστη ροπή 750 Nm/2.250-5.000 σ.α.λ. και το σύστημα τετρακίνησης «4Matic+».

Advertisement

Βάσει των δεδομένων, συνυπάρχουν ένα station wagon όχημα και δύο μπερλίνες που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Διαχρονικά αποτελούν την κορωνίδα της τεχνολογίας των Audi, BMW και Mercedes-AMG, αντίστοιχα, και προσπαθούν να διακριθούν σε τεχνολογία και επιδόσεις.

Βάσει των στοιχείων που ανακοινώνουν οι εταιρείες, το Audi είναι το ισχυρότερο αλλά και το βαρύτερο από τα άλλα δύο. Θα καταφέρει να διακριθεί στην επιτάχυνση από στάση μέχρι να καλύψει τα πρώτα 402 μέτρα (1/4 του μιλίου) ή θα χάσει από τους αντιπάλους του; Αν ναι, με πόση διαφορά;

Advertisement

Η απάντηση στο σχετικό βίντεο που δημιούργησαν οι συντελεστές της ιστοσελίδας carwow, οι οποίοι ίσως να μην ανέμεναν το αποτέλεσμα της δοκιμής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback
Οδηγούμε την BMW M5 Competition των 625 ίππων!
Πώς καταστρέφεις τα ελαστικά μίας Mercedes-AMG E 63 S (video)