Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κόντρα Audi RS e-tron με Mercedes- AMG E 63 S (+video)

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα Audi RS e-tron με Mercedes- AMG E 63 S (+video)

Mobility

Κόντρα Audi RS e-tron με Mercedes- AMG E 63 S (+video)

Mobility

Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων, μας αφαίρεσε την δυσπιστία, που είχαμε για αυτά. Αυτονομία και ποικιλία στα μοντέλα έρχονται να προστεθούν στα πλεονεκτήματα της επιτάχυνσης και της ήσυχης λειτουργείας.

Advertisement
Advertisement

Η στιγμιαία απόκριση στο γκάζι είναι αρκετά καλή για να ανταγωνιστεί κορυφαία sport sedan με ιστορία;

Τα ηλεκτρικά οχήματα εξελίσσονται ξεπερνούν επιτέλους την μειωμένη αυτονομία και φυσικά μπορείτε να επιτύχετε άμεσα και καλύτερα, από ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με αυτό κατά νου και αν τυχαίνει να είστε λάτρης του Audi RS, το νεότερο ηλεκτρικό RS, μπορεί να τραβήξει την προσοχή σας. Γνωρίζουμε τι σκέφτεστε.

Advertisement
Advertisement

Το RS e-tron GT θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας; Θα είναι τόσο συναρπαστικό όσο τα παραδοσιακά RS; Και το πιο σημαντικό, πώς θα τα πάει απέναντι στους αντιπάλους της Audi: τις Mercedes-AMG και τις BMW M;

Εμείς το ψάξαμε και βρήκαμε την απάντηση μέσω του «Carwow». Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μία διαδικτυακή εκπομπή αυτοκινήτου η οποία διοργάνωσε μία… κόντρα ανάμεσα στο RS e-tron GT, με τη Mercedes- AMG E63 S.

Advertisement

Οι προδιαγραφές της E63 S, περιλαμβάνουν: V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με 603 ίππους και 827 Nm ροπής. Σύμφωνα με τη Mercedes, το 0-100 έρχεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, παρόλο που ζυγίζει 2.010 κιλά.

Advertisement

Το RS e-tron GT δεν απέχει πολύ από άποψη απόδοσης. Διαθέτει διπλούς σύγχρονους ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 637 ίππους και 830 Nm ροπής. Παρόλο που είναι βαρύτερο από τον αντίπαλό του, στα 2.347 κιλά, ο χρόνος για το 0-100 είναι ελαφρώς καλύτερος στα 3.1 δευτερόλεπτα.

Η «κόντρα»

Το να κάνετε προβλέψεις για αυτόν τον αγώνα είναι αρκετά δύσκολο. Η E63 S μπαίνει σε στο Drift mode για να ζεστάνει τα ελαστικά της πριν από τον αγώνα. Ξεκινώντας από τη γραμμή της εκκίνησης για το πρώτο sprint, είναι πολύ κοντά. Αλλά είναι το Audi συνεχίζει δυναμικά, κερδίζοντας τελικά τον πρώτο αγώνα.

Advertisement

Το RS e-tron GT χρειάστηκε 10,9 δευτερόλεπτα για να διασχίσει τη γραμμή τερματισμού στο τέταρτο του μιλίου (402 περίπου μέτρα), ενώ η E63 S ήταν μόλις 0,2 δευτερόλεπτα πιο αργή.

Στο δεύτερο πέρασμα, (ξεκίνημα εν κινήσει ή ρολαριστά στην αργκό) η έλλειψη ταχυτήτων φάνηκε πως είναι το μειονέκτημα για το Audi. Η E63 S μπήκε σε sport mode και ξεκίνησε από την 3η ταχύτητα και κέρδισε ως τα 80 χλμ./ώρα.

Τρίτο πέρασμα ξανά με ξεκίνημα εν κινήσει (αυτή τη φορά ως τα 257 χλμ./ώρα) και το αποτέλεσμα δείχνει ισόπαλο. Τόσο ώστε χρειάστηκε το photo finish για τον νικητή.

Τελευταία δοκιμή της ημέρας, δοκιμασία φρένων. Με το Audi να είναι αρκετά βαρύτερο από τον αντίπαλό του, μπορείτε να φανταστείτε τον νικητή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS e-tron GT για τους παιχταράδες της Μπάγερν Μονάχου (+video)
Audi RS e-tron GT: Ταξίδι στην αεροδυναμική σήραγγα (video)
Το Audi RS6 Avant κοντράρει την Mercedes-AMG E63 S (video)