Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

ΝΕΑ

«Ντόπινγκ» για τα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback

ΝΕΑ

Η Audi δημιούργησε τα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance, τις πιο ισχυρές εκδόσεις των δύο μοντέλων, η απόδοση των οποίων πλέον είναι ακόμα αντιπροσωπευτικότερη ενός supercar.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τα νέα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance με σκοπό να καταδείξει την ιστορία της αλλά και τις δυνατότητές της σε μια εποχή όπου οι θερμικοί κινητήρες «ποινικοποιούνται».

Στα ανανεωμένα μοντέλα, το αμάξωμά τους διατίθεται σε 16 διαφορετικά χρώματα και για πρώτη φορά περιλαμβάνονται σε αυτά μεταλλικό ή/και ματ («Ascari Blue» και «Dew Silver», αντίστοιχα).

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν οι απαραίτητες αεροδυναμικές προσθήκες οι οποίες συμβάλλουν και στην εμφάνιση των δύο οχημάτων, όπως αεροτομές στον εμπρός προφυλακτήρα και στα μαρσπιέ. Στον πίσω προφυλακτήρα έχει διαμορφωθεί εντονότερα αεροδυναμικός διαχύτης.

Στα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance ο τετράλιτρος V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει πλέον 630 ίππους (30 περισσότερους από την «απλή» έκδοση) και μέγιστη ροπή 850 Nm, δηλαδή 50 Nm επιπλέον, συγκριτικά.

Advertisement

Σύμφωνα με την Audi αυτό επετεύχθη χάρη στην αύξηση της πίεσης του turbo από τα 2,4 bar στα 2,6 bar. H αύξηση της απόδοσης του κινητήρα σημαίνει και τη βελτίωση των επιδόσεων και στα δύο μοντέλα.

Έτσι, τόσο το RS 6 Avant performance όσο και RS 7 Sportback performance επιταχύνονται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, αριθμός που σημαίνει ότι είναι κατά 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε αυτή τη διαδικασία.

Advertisement

Αναφορικά με την τελική ταχύτητά τους, στη βασική εκδοχή τους περιορίζεται στα 280 χλμ./ώρα. Στην προαιρετική «RS Dynamic Package» αυτή αυξάνεται στα 305 χλμ./ώρα. Σε αυτή, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν κεραμικοί δίσκοι, διάστασης 440 χλστμ. εμπρός και 370 χλστμ. πίσω, οι οποίοι συνολικά ζυγίζουν 34 κιλά λιγότερο, συγκριτικά.

Έτσι, μειώνεται σημαντικά η μη αναρτώμενη μάζα στο σύστημα των τροχών. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κόκκινου ή γκρι χρώματος κάλυμμα στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης.

Advertisement

Ας μην ξεχνάμε ότι και τα δύο είναι σχετικά βαριά οχήματα. Όπως ανακοινώνει η Audi, το RS 6 Avant performance ζυγίζει 2.090 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), ενώ το RS 7 Sportback performance 2.065 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού).

Και τα δύο έχουν το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «quattro» το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες πρόσφυσης, μεταφέρει τη ροπή στους δύο άξονες σε ποσοστό 40%:60%, εμπρός-πίσω. Αναλόγως της αναγκαιότητας κάθε φορά, το σύστημα δύναται να μεταφέρει ως και το 70% της ροπής στον εμπρός άξονα και ως το 85% αυτής στον πίσω.

Οι μηχανικοί της Audi τοποθέτησαν ένα πιο εξελιγμένοι και ελαφρύτερο από πριν κεντρικό διαφορικό, το οποίο λειτουργεί πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τη μεταφορά της ροπής εμπρός και πίσω. Μάλιστα, στην προαιρετική εξοπλιστική έκδοση «RS Dynamic Package» τοποθετείται και σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Το γεγονός αυτό βελτίωσε και την οδική συμπεριφορά των RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance όταν ο οδηγός κινείται με πολύ υψηλό ρυθμό, μειώνοντας το φαινόμενο της υποστροφής, συγκριτικά.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα δύο RS μοντέλα της προσφέρονται με νέους χρωματισμούς στο αμάξωμα, εφοδιάζονται με τροχούς 21 ιντσών (στάνταρ) ή 22 ιντσών (προαιρετικά) και έχουν τροχούς από ελαφρύτερο κράμα και σχεδιασμένους αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση («performance»).

Τα ελαστικά με τα οποία διατίθενται είναι Continental Sport Contact 7 διάστασης 285/30 R21 και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση, ώστε να ανταπεξέρχονται στην αυξημένη ιπποδύναμη και στον απαιτητικό ρυθμό οδήγησης.

Αναφορικά με το εσωτερικό των αναβαθμισμένων RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να επιλέξουν και την μπλε απόχρωση, εκτός από την γκρι ή την κόκκινη οι οποίες ήταν διαθέσιμες ως τώρα.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επένδυση και το ταμπλό είναι ανακυκλωμένα σε ποσοστό 45%, σύμφωνα με την Audi. Τέλος, οι οθόνες στον πίνακα οργάνων και στο κέντρο της κονσόλας είναι 12,3 ιντσών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έπεσαν «καμπάνες» σε πρώην στελέχη της Audi για το Dieselgate
Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;
Audi RS Q e-tron: Με μπαταρία υψηλής τάσης (+video)