Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπότας: Υπερήφανος ιδιοκτήτης μίας Mercedes-AMG ONE!

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπότας: Υπερήφανος ιδιοκτήτης μίας Mercedes-AMG ONE!

FORMULA 1

Μπότας: Υπερήφανος ιδιοκτήτης μίας Mercedes-AMG ONE!

FORMULA 1

Είναι τα 5 χρόνια αναμονής για ένα αυτοκίνητο δρόμου πολλά; Όχι, σύμφωνα με τον Βάλτερι Μπότας, εάν πρόκειται για την Mercedes-AMG ONE.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός ανέβασε στο Instagram την παραλαβή του νέου του… παιχνιδιού με την λακωνική λεζάντα: «Άξιζε την αναμονή».

Και πώς να μην άξιζε, άλλωστε; Το υπεραυτοκίνητο αυτό έχει περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές με τα μονοθέσια της Mercedes που σκόρπισαν τον… πανικό μεταξύ 2014 και 2020 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα μόλις 275 αυτοκίνητα που θα παραχθούν σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ (τις εγκαταστάσεις της ομάδας στην F1 δηλαδή) υπόσχονται να μεταφέρουν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους ατόφιο το πνεύμα της F1. Όπως ακριβώς είχε κάνει και η Ferrari με την F50 πριν από σχεδόν 30 χρόνια!

Advertisement
Advertisement

Κάτι γνωρίζει από όλα αυτά και ο Βάλτερι ο οποίος οδηγούσε για λογαριασμό της Mercedes από το 2017 έως το 2021. Ο Φιλανδός κατέκτησε 20 poles και 10 νίκες στην πενταετία του με τα ασημί βέλη.

Καθώς ο Μπότας θα βάζει μπροστά την μπλε ONE του, σίγουρα θα του έρθουν αμέσως πολλές αναμνήσεις. Βλέπετε, ο κινητήρα εσωτερικής του 1,6 λίτρου συνοδεύεται από τέσσερις (!) ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο από αυτούς είναι τοποθετημένοι στον εμπρός άξονα ενώ οι άλλοι δύο είναι οι, γνώριμοι στον Βάλτερι από την F1, MGU-H και MGU-K.

Η θηριώδης, αυτή, μονάδα ισχύος αποδίδει 1.049 ίππους, ενώ λόγω της περιπλοκότητάς της δεν είναι εύκολο να καθοριστεί η μέγιστη τιμή ροπής. Το κιβώτιο είναι αυτοματοποιημένο μηχανικό 7 σχέσεων και το 0-100 έρχεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα!

Advertisement

Εκείνο, όμως, που δίνει ακόμη μεγαλύτερο πρεστίζ στην ONE είναι ότι κατέχει το ρεκόρ γύρου στην Nordschleife του Nurburgring! Η Mercedes F1 δρόμου είχε ολοκληρώσει την διαδρομή σε 6:30,705 με τον Μάρο Έγκελ πίσω από το τιμόνι. Λέτε ο Βάλτερι να επιχειρήσει να βελτιώσει αυτόν τον χρόνο με την δική του;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπότας: Ο Bot-Ass επέστρεψε!
Πόσα έβγαλε ο Αλόνσο πουλώντας τη Ferrari Enzo του;
Πέρεζ: Δείτε τον να δοκιμάζει το νέο Integra Type S! (+video)