Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα ακόμα πιο δυναμικό Audi RS 6

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ένα ακόμα πιο δυναμικό Audi RS 6

ΝΕΑ

Στα σκαριά ένα ακόμα πιο δυναμικό Audi RS 6

ΝΕΑ

Για το RS6, οι 621 ίπποι δεν θα είναι και οι περισσότεροι που έχουμε δει μια και η Audi ετοιμάζει την τελευταία του εκδοχή, πριν τον πλήρη εξηλεκτρισμό του, που θα έχει αρκετά μεγαλύτερη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2024 αναμένουμε να δούμε την τελευταία και ισχυρότερη έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της Audi με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η νέα, ακόμα πιο ακραία, ειδική έκδοση του μοντέλου, θα πρέπει να αναμένεται στις αρχές του 2024, διατηρώντας τον twin turbo V8 των 4,0 λίτρων κάτω από το εμπρός καπό και την εξελιγμένη τετρακίνηση. Η είδηση προέκυψε από τον επικεφαλής του τμήματος Audi Sport, Σεμπάστιαν Γκραμς, ο οποίος υπογράμμισε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η Audi θα τονίσει τη δημοτικότητα του RS6.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα απαντώντας στο αν η έκδοση Performance είναι η πιο σκληροπυρηνική του μοντέλου, αποκρίθηκε πως όχι και πως η Audi Sport μπορεί να κινηθεί ακόμα πιο «ακραία». Στοιχεία για το πιο «ακραίο» RS6 δόθηκαν από το πρωτότυπο RS6 GTO του 2021, το οποίο σχεδιάστηκε από μια ομάδα μαθητευόμενων για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του συστήματος τετρακίνησης Quattro της Audi.

Το πρωτότυπο αυτό, με επιρροές από το θρυλικό αγωνιστικό Audi 90 Quattro IMSA GTO από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, έφερε στο προσκήνιο κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως είναι οι ζάντες που βελτιώνουν την αεροδυναμική, που δεν αποκλείεται να τα δούμε προσαρμοσμένα στο δυνατότερο RS6 που περιμένουμε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT
Audi TT: 25 συναρπαστικά χρόνια
Η Audi ετοιμάζει τα νέα Q5 και SQ5

Advertisement