Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Προσέλαβε τον Τζάνι ως οδηγό… προσομοιωτή

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: Προσέλαβε τον Τζάνι ως οδηγό… προσομοιωτή

FORMULA 1

Audi: Προσέλαβε τον Τζάνι ως οδηγό… προσομοιωτή

FORMULA 1

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την πρόσληψη του πολύπειρου Νίιλ Τζάνι στην θέση του οδηγού προσομοιωτή στην F1.

Advertisement
Advertisement

Οι προετοιμασίες της Audi για την πλήρη συμμετοχή της από το 2026 στο πρωτάθλημα της F1 καλά κρατούν. Αυτή τη φορά τα νέα αφορούν στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας.

Συγκεκριμένα η Audi προσέλαβε τον 39χρονο Ελβετό, Νίιλ Τζάνι στην θέση του οδηγού προσομοιωτή. Μία νευραλγική αλλά και υποτιμημένη θέση στην F1. Βλέπετε με τον περιορισμό των δοκιμών εξέλιξης, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αυτή λαμβάνει χώρα στους προσομοιωτές. Κατά συνέπεια η παρουσία ενός έμπειρου οδηγού μπορεί να βοηθήσει πολύ μία ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Ο Τζάνι έχει τρέξει σε πολλές κατηγορίες αγώνων με αρκετή επιτυχία. Στην F1 είχε την θέση του εφεδρικού οδηγού της Toro Rosso το 2006. Εξακολούθησε να διαθέτει στενούς δεσμούς με την Red Bull αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πάρει συμμετοχή σε GP της Formula 1.

Ωστόσο έχει κερδίσει την διοργάνωση A1 Grand Prix τη σεζόν 2007-2008 ως μέλος της ομάδας που εκπροσωπούσε την Ελβετία. Φυσικά το σημαντικότερο επίτευγμά του Ελβετού ήταν η νίκη στο Le Mans το 2016 για λογαριασμό της Porsche. Την ίδια χρονιά ο Τζάνι κατέκτησε με τους Ντουμά και Λιμπ το πρωτάθλημα αντοχής της FIA (νυν WEC) με την Porsche.

Advertisement

Επιπλέον έχει τρέξει στο Portimao του 2010 με την ομάδα του Ολυμπιακού στην Superleague Formula. Μάλιστα, ο Τζάνι είχε κερδίσει και το δεύτερο σκέλος του αγώνα εκείνου με το ερυθρόλευκο μονοθέσιο!

Αρχικά ο Τζάνι θα επικεντρωθεί περισσότερο στην εξέλιξη της PU της Audi για το 2026. Με την τεράστια εμπειρία του ο Ελβετός θα μπορέσει να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους ανθρώπους της γερμανικής εταιρίας για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Γιατί η Audi πέτυχε και η Porsche όχι;
Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται
Μάρκο: Γιατί δυσκολεύεται ο Πέρεζ