Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί το Spa

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί το Spa

FORMULA 1

Verstappen: Θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί το Spa

FORMULA 1

Καθώς η Liberty Media κοιτάει να επεκτείνει το πρωτάθλημα σε νέες χώρες -δηλαδή αγορές- η θέση μερικών παραδοσιακών αγώνων στο καλεντάρι φαίνεται να κινδυνεύει. Ένας από αυτούς είναι, δυστυχώς, και το Grand Prix του Βελγίου. Ο Max Verstappen, όμως, πιστεύει ότι μία πιθανή απώλεια του Spa-Francorchamps θα ήταν λάθος.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα στο δάσος των Αρδεννών έχει συνδέσει το όνομά της όχι μόνο με την Formula 1 αλλά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Η εξαίσια χάραξή της και ο απρόβλεπτος καιρός μας χαρίζουν συνήθως αξέχαστες στιγμές. Επιπλέον, πρόκειται για μία από τις αγαπημένες πίστες των περισσότερων οδηγών. Και ο Max Verstappen δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Θα είναι μεγάλο κρίμα να χάσουμε το Spa. Είναι η αγαπημένη μου πίστα σε όλον τον κόσμο. Και οι υπεύθυνοι έχουν κάνει σημαντικές αναβαθμίσεις τελευταία», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. «Νομίζω είναι μία καταπληκτική πίστα για ένα αυτοκίνητο F1, αλλά και για οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Με όλες τις γρήγορες στροφές που έχει αλλά και την χάραξή της γενικότερα», συμπλήρωσε ο Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Η μητέρα του Verstappen, Sophie Kumpen, είναι Βελγίδα. Ενώ και ο ίδιος ο Max πέρασε μεγάλο μέρος των πρώτων ετών της ζωής του στο Βέλγιο. Από το 2015 το… πορτοκαλί χρώμα έχει κατακτήσει το Spa από τις χιλιάδες οπαδών του Verstappen που συρρέουν εκεί. Πέρσι, ο Ολλανδός κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να κερδίσει και τον αγώνα, ακόμη και εάν εκείνος δεν διεξήχθη ποτέ επί της ουσίας.

Υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης ο Sainz

Με την Liberty Media να αναζητεί συνεχώς νέες αγορές για το προϊόν της, μία μικρή αγορά όπως εκείνη του Βελγίου χάνει την σημασία της. Ακόμη και αν διαθέτει την ωραιότερη, ίσως, πίστα στον κόσμο. Αυτό φαίνεται ότι το αντιλαμβάνεται και ο Carlos Sainz Jr: «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο τα οποία προσφέρουν πολλά χρήματα για να πάρουν αγώνα F1. Και είναι δύσκολο, από επιχειρηματικής άποψης να πεις όχι σε αυτό».

Advertisement

Ωστόσο, ο Ισπανός ελπίζει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να παραμείνουν και οι κλασσικοί αγώνες στο πρόγραμμα: «Ελπίζω ότι ακόμη και με το Vegas, τη Νότια Αφρική ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούμε να επιστρέφουμε στην Γαλλία ή στο Spa από καιρού εις καιρόν. Ίσως κάθε δύο με τρία χρόνια. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός».

Advertisement

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με τα Grand Prix Γαλλίας, Μονακό και Βελγίου. Λογικά, ο επερχόμενος αγώνας στο Paul Ricard θα είναι ο τελευταίος σε γαλλικό έδαφος για αρκετό καιρό. Όμως, με tο Κατάρ, την Νότια Αφρική και το Vegas να μπαίνουν στο πρόγραμμα από το 2023 κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε. Ακόμη και για την διατήρηση στο πρόγραμμα ενός θρυλικού σιρκουί όπως εκείνο του Spa-Francorchamps.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Δυσαρεστημένοι οι οδηγοί από την διεύθυνση αγώνων
F1: H Honda θέλει να επιστρέψει -Οι εξελίξεις με Audi και Porsche
Alpine: Θέλει να διεκδικεί τακτικά νίκες από το 2023