Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Tsunoda: Παραμένει στην AlphaTauri το 2023

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tsunoda: Παραμένει στην AlphaTauri το 2023

FORMULA 1

Tsunoda: Παραμένει στην AlphaTauri το 2023

FORMULA 1

Ο Yuki Tsunoda θα παραμείνει οδηγός της AlphaTauri και το 2023. Ο Ιάπωνας θα κάνει την τρίτη του σεζόν με την ομάδα. Εκκρεμεί ακόμη η δεύτερη θέση οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Ο Tsunoda έκανε το ντεμπούτο του με την ιταλική ομάδα το 2021 συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς. Ο υψηλότερος τερματισμός του ήρθε στο GP του Άμπου Ντάμπι με την 4η θέση. Φέτος ο Yuki έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 11 βαθμούς για την AlphaTauri.

Ο Ιάπωνας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εξέλιξη αυτή: “Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Red Bull και την AlphaTauri που εξακολουθούν να μου παρέχουν τη δυνατότητα να αγωνίζομαι στην F1. Αισθάνομαι πραγματικό μέλος της ομάδας και χαίρομαι που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί τους το 2023″.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και το αφεντικό της AlphaTauri, Franz Tost: “Έχουμε δει μεγάλη εξέλιξη στον Yuki φέτος. Ανέκαθεν πίστευα ότι ένας οδηγός χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να δείξει το πλήρες δυναμικό του. Περιμένουμε από τον Yuki ένα πολύ δυνατό κλείσιμο του 2022″.

Advertisement

Σε ότι αφορά τον teammate του Tsunoda για το 2023, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Ο Gasly έχει μεν συμβόλαιο με την ομάδα για το 2023. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανή η μετακίνησή του στην Alpine. Σε μια τέτοια περίπτωση η ομάδαl φαίνεται ότι θα στραφεί στον Nyck de Vries, ο οποίος είχε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Monza. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, συναντήθηκε με τον Helmut Marko στην Αυστρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)
F1: Αυτό είναι το πιο καυτό grid της σεζόν
Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022

Advertisement