Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marko: Ψυχολόγος για τον Tsunoda! (+video)

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marko: Ψυχολόγος για τον Tsunoda! (+video)

FORMULA 1

Marko: Ψυχολόγος για τον Tsunoda! (+video)

FORMULA 1

Μετά από μία ασταθή πρώτη χρονιά στην F1, πολλοί ανέμεναν ότι φέτος ο Yuki Tsunoda θα οδηγούσε με μεγαλύτερη ωριμότητα. Δυστυχώς, όμως, για εκείνον και την ομάδα του αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Ο υπεύθυνος του προγράμματος οδηγών της Red Bull, Helmut Marko προχώρησε, μάλιστα, σε ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Advertisement
Advertisement

Αφορμή για τις δηλώσεις του Marko αποτέλεσαν οι άσχημες επιδόσεις του Tsunoda στα τελευταία δύο Grand Prix. Στον Καναδά, είχε υποπέσει με γκάφα όταν κατά την έξοδο του από τα pits έφυγε ευθεία στα προστατευτικά ελαστικά.

Ακόμη χειρότερη ήταν η εμφάνισή του στην Μεγάλη Βρετανία. Στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Gasly, ο Tsunoda μπλόκαρε τους πίσω τροχούς και έπεσε πάνω στον ομόσταβλο του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Gasly να εγκαταλείψει, ενώ ο Tsunoda τερμάτισε 14ος και τελευταίος. Επιπλέον, η σύγκρουση των δύο Alpha Tauri είχε καταστροφικές συνέπειες και για τον αγώνα του Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Ο Marko χαρακτήρισε τον Tsunoda ως το “προβληματικό παιδί” στο στρατόπεδο της Red Bull. Εν συνεχεία αποκάλυψε ότι: “Έχουμε προσλάβει έναν ψυχολόγο για να δουλεύει μαζί του. Πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του. Δεν θα πιστεύατε πόσο εύκολα εκρήγνυται στο teamradio. Ακόμη και ενώ βρίσκεται στην μέση μιας στροφής. Αυτό κοστίζει σε απόδοση”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Red Bull αναγκάζεται να οργανώσει ειδικό πρόγραμμα για τον Yuki.  Πέρσι, η αυστριακή ομάδα τον είχε… εκτοπίσει στην Faenza -έδρα της Alpha Tauri– όπου μπορούσε να το έχει υπό αυστηρή επιτήρηση. Τόσο στον τομέα της διατροφής όσο και στον τομέα της εκγύμνασης, όπου ο Tsunoda υστερούσε. Μένει να φανεί εάν οι φετινές ενέργειες της ομάδας θα βελτιώσουν τις επιδόσεις του Yuki στην πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μ. Βρετανίας: Κρυμμένος σε κοινή θέα (+video)
Hamilton: Καλύτερα να οδηγείς…
Leclerc: Μπορεί να εμπιστεύεται ακόμη την Ferrari;