Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022

FORMULA 1

Ferrari: Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμη πλήρως τα μονοθέσια του 2022

FORMULA 1

Στην παραδοχή αυτή προέβη ο αρχιμηχανικός της ομάδας Jock Clear. Ο Βρετανός, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα μηχανικών του Leclerc, σημείωσε ότι η Sxuderia δοκιμάζει συνεχώς νέες λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν για την Ferrari ήταν εξαιρετικό. Η ιταλική ομάδα φαινόταν να βρίσκεται  τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες σε αρκετούς κρίσιμους τομείς. Ωστόσο, σύντομα η εικόνα αυτή θα άλλαζε.

Η άνοδος των επιδόσεων της Red Bull σε συνδυασμό με τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε η F1-75 έφεραν γρήγορα τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, μάλιστα, η RB18 έχει παρουσιαστεί ανώτερη της F1-75 σε όλους τους αγώνες. Πλέον, η Scuderia και ο Charles Leclerc διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για τους δύο τίτλους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον performance engineer της ομάδας, Jock Clear, κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έχει παίξει η όχι πλήρης κατανόηση, ακόμη, από την Ferrari της νέας γενιάς μονοθέσιων. “Είναι εξαιρετικά περίπλοκο να κατανοήσουμε πλήρως τις διαφορετικές επιδόσεις του αυτοκινήτου μας. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη στο Spa. Φυσικά, είχαμε κάποιες ιδέες σχετικά με αυτό και τις εφαρμόσαμε στην Monza όπου τα πήγαμε καλύτερα” δήλωσε ο Βρετανός.

Για τον Clear, η προσπάθεια κατανόησης της νέας γενιάς αυτοκινήτων είναι μια διαδικασία η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει τα επόμενα χρόνια: “Στην αρχή όλοι μας ρωτούσαν πώς ήμασταν τόσο γρήγοροι. Ίσως, απλά είχαμε κάνει νωρίτερα το σωστό πρώτο βήμα. Αλλά υπάρχει μία δύσκολη περίοδος εκμάθησης την οποία όλες οι ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε, καθώς είναι μόλις η πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών“.

Advertisement

Η Ferrari πηγαίνει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στην Σιγκαπούρη ελπίζοντας να σταματήσει το σερί του Max Verstappen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)
F1: Το προσωρινό καλεντάρι του 2023
F1: Αυτό είναι το πιο καυτό grid της σεζόν