Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Yuki Tsunoda… 360 μοιρών (video)

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yuki Tsunoda… 360 μοιρών (video)

FORMULA 1

Yuki Tsunoda… 360 μοιρών (video)

FORMULA 1

O Yuki Tsunoda σημείωσε στο Grand Prix Ουγγαρίας το καλύτερο πλασάρισμα στη σύντομη καριέρα του στη Formula 1. Είχε όμως και μία… τρομάρα λίγο πριν την καρό σημαία!

Advertisement
Advertisement

Ο Ιάπωνας οδηγός που φέτος κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αγωνίζεται με τα χρώματα της Scuderia AlphaTauri-Honda. Μετά τους πρώτους έντεκα αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετράει πέντε τερματισμούς σε βαθμολογούμενες θέσεις, με τον τελευταίο να είναι και ο καλύτερος.

Ο 21χρονος κατέλαβε τελικά την έκτη θέση, παρότι είχε εκκινήσει τον αγώνα από τη δέκατη-έκτη. Διαχειρίστηκε εξαιρετικά το χάος της πρώτης στροφής, προφανώς επωφελήθηκε και από τις εγκαταλείψεις που είχε ως συνέπεια αυτό και έφτασε σε ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα για εκείνον αλλά και για την ιταλική ομάδα που είναι η μοναδική που έχει βαθμολογηθεί σε όλα τα φετινά Grand Prix!

Αυτό που δεν προβλήθηκε στην τηλεοπτική κάλυψη του Hungaroring και έχει την αξία του, είναι η «στιγμή» που είχε στον 63ο από τους 70 γύρους του αγώνα της Βουδαπέστης. Τότε ο Ιάπωνας οδηγός έχασε τον έλεγχο της AT02 και έκανε πλήρη περιστροφή 360o μοιρών!

Τυχερός στην ατυχία του, ο Tsunoda είδε το μονοθέσιο του να παραμένει εντός αγωνιστικής διαδρομής και ο χρόνος που έχασε δεν του στοίχησε θέσεις αφού τερμάτισε 2.1 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Williams του Nicholas Latifi.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)
F1 GP Ουγγαρίας: Χάος και νίκη για Ocon!