Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)

FORMULA 1

De Vries: Ένα φανταστικό ντεμπούτο (+video)

FORMULA 1

Στην Ιταλία, ο συνήθης ύποπτος Max Verstappen κέρδισε για άλλη μία φορά. Όμως, ήταν ένας άλλος Ολλανδός ο οποίος έκλεψε την παράσταση.

Advertisement
Advertisement

Ασφαλώς, μιλάμε για τον Nyck de Vries. Ο περσινός πρωταθλητής της Formula e και αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει το Σάββατο τον Alexander Albon. Ο Nyck βρισκόταν στην Monza ήδη καθώς είχε οδηγήσει για την Aston Martin στο FP1.

Όμως, άλλο το να συμμετέχεις σε μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και άλλο να πρέπει να συμμετάσχεις κανονικά σε ένα αγωνιστικό τριήμερο από την μέση του. Ο De Vries, ωστόσο, ανταποκρίθηκε περίφημα! Κατάφερε να περάσει στο Q2 το Σάββατο την στιγμή που οι κατατακτήριες για τον Latifi τελείωναν -ως συνήθως- στο Q1.

Χάρη στις ποινές που είχαν επιβληθεί στο… μισό grid, ο Ολλανδός ξεκίνησε τον αγώνα από την 8η θέση. Ήταν μια χρυσή ευκαιρία ώστε η Williams να πάρει μερικούς πολύτιμους βαθμούς. Και ο Nyck δεν την χαράμισε. Κατάφερε να τερματίσει 9ος αμυνόμενος σθεναρά στις επιθέσεις του Zhou κατά τους τελευταίους γύρους. Με την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν εξουθενωμένος αλλά και απόλυτα ικανοποιημένος. Όχι άδικα, ψηφίστηκε από το κοινό ως ο οδηγός της ημέρας!

Advertisement

Ήταν μία εξαιρετική πρώτη εμφάνιση. Άλλωστε, αυτό επεσήμανε και ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito: “Ήταν μια εξαιρετική οντισιόν για εκείνον. Εγώ πάντα ήξερα ότι είχε την ικανότητα. Απλώς τώρα το είδε και όλο το υπόλοιπο paddock“.

Ο De Vries με αυτό το εντυπωσιακό του ντεμπούτο έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στο grid του 2023. Λόγω των δεσμών του με την Mercedes, η Williams φαντάζει ως μία πολύ πιθανή περίπτωση. Θα ήταν ευχής έργον για την ιστορική αυτή ομάδα το δίδυμο Albon-De Vries από του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιταλίας: Ο άρχοντας της Ιταλίας!
Albon: Επιπλοκές μετά την εγχείρηση!
F1 GP Ιταλίας: Γνωρίζοντας και όχι υποθέτοντας (+video)

Advertisement