Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Franz Tost: Η Mercedes πρέπει να χάσει!

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Franz Tost: Η Mercedes πρέπει να χάσει!

FORMULA 1

Franz Tost: Η Mercedes πρέπει να χάσει!

FORMULA 1

Η Mercedes-AMG έχει αποδειχθεί η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1, καθώς μετρά επτά συνεχόμενα νταμπλ – ένα απίστευτο επίτευγμα.

Advertisement
Advertisement

Όμως παράλληλα, όσο κι αν αποτελεί ένα εντυπωσιακό success story, η απόλυτη κυριαρχία μίας ομάδας στην υβριδική εποχή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι κάτι που «πληγώνει» το σπορ και τη δημοτικότητά του. Και είναι κάτι που σύμφωνα με τον επικεφαλής της Scuderia AlphaTauri, Franz Tost, πρέπει να σταματήσει.

«Είναι πολύ σημαντικό για τη Formula 1 να κερδίσουν άλλες ομάδες, να σταθούν στο βάθρο άλλοι νικητές και το πρωτάθλημα να είναι ανοιχτό μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Και ελπίζω η Red Bull Racing να καταφέρει φέτος να κερδίσει τη Mercedes», είπε ο Αυστριακός σε συνέντευξή του στο RTL.

tsunoda-bahraintest21-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Τι γίνεται όμως με τη δική του ομάδα; Η Scuderia AlphaTauri αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη των δοκιμών εξέλιξης που έλαβαν χώρα στην πίστα του Σακχίρ. Η AT02 τράβηξε τα βλέμματα των αντιπάλων της, με κάποιους στα paddock να τη χρίζουν ως και το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή! Ωστόσο, ο Tost υποβάθμισε τη βελτίωση της ομάδας του

«Όχι, όχι, η McLaren είναι ταχύτερη από εμάς», ξεκαθάρισε. Ο 65χρονος έβαλε ερωτηματικό σχετικά με το πραγματικό επίπεδο ανταγωνιστικότητας των Alpine και Aston Martin Racing ενώ έθεσε ως ρεαλιστικό στόχο, την άνοδο της ομάδας του από την έβδομη, στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

tsunoda-bahraintest21-c1000x600

Advertisement

Έπειτα, ο έμπειρος μάνατζερ αναφέρθηκε και στον νέο οδηγό της AlphaTauri φέτος, τον Yuki Tsunoda, που κάνει ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και ήταν επίσης, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των δοκιμών εξέλιξης.

«Ο Yuki είναι ένας οδηγός με πολύ ταλέντο, με φυσική ταχύτητα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο σε αυτό το επίπεδο. Επίσης είναι πολύ προσηλωμένος στο στόχο του. Νομίζω πως αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να εξελιχθεί στον πιο επιτυχημένο Ιάπωνα οδηγό στη Formula 1. Έχει εξαιρετική βάση, είναι καθοριστικό το πως θα εξελιχθεί και πια θα είναι η καμπύλη εκμάθησής του», συνέχισε ο Tost.

Advertisement

tsunoda-imola-str13-test-tost-a1000x600

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή, 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν.

Διαβάστε Επίσης:

Advertisement

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τις δοκιμές της F1!

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)