Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Nyck de Vries ξεκίνησε με στυλ την υπεράσπιση του τίτλου του στη Formula E, κερδίζοντας στο Diriyah E-Prix.

Advertisement
Advertisement

Το λάθος του Vandoorne έδωσε τη νίκη στον De Vries τρίτος τερμάτισε ο Jake Dennis

 

Έχοντας χάσει σχεδόν όλη τη δράση από τις ελεύθερες δοκιμές (λόγω εξόδου και ζημιών στο μονιοθέσιο του) ο de Vries έκανε πλήρη ανάκαμψη στο qualifying. Βέβαια στον αγώνα επέστρεψε περισσότερο δυναμικός από το… κανονικό. Mε μία έντονη κίνηση εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του συναθλητή του Vandoorne και του… έκλεψε την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Το δίδυμο της Mercedes που ξεκίνησε γρήγορα και βρέθηκε στις δύο πρώτες θέσεις. Ωστόσο, ο Vandoorne κράτησε τον de Vries πίσω του και έδειξε ότι άξιζε τη νίκη στα πρώτα κομμάτια του πρώτου Grand Prix για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E.

Μία επαφή μεταξύ του Oliver Rowland και Robin Frijns κατέληξε με τον Rowland στον τοίχο και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ο οδηγός της Mahindra (Oliver Rowland) βγήκε χωρίς τραυματισμό από το κατεστραμμένο μονοθέσιο.

Advertisement

Οι Rowland και Frijns είχαν επαφές και σε προηγούμενους γύρους αλλά στην στροφή 14, ο οδηγός της Envision το παράκανε. Η κίνηση αυτή του Frijns του έδωσε ποινή και έχασε βαθμούς. Μόλις έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Vandoorne δεν έχασε χρόνο, πίεσε, αλλά έκανε το λάθος. Ενεργοποίησε νωρίς το «attack mode» και ο de Vries, βρήκε τρόπο και πέρασε .

Ο πρωταθλητής κράτησε τη θέση του ως το τέλος, ο Ολλανδός είχε την πείρα και νίκησε. Οι δύο πρώτοι μάλιστα τερμάτισαν πάνω από οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο  Jake Dennis (Andretti Autosport), ο οποίος ολοκλήρωσε το podium.

Advertisement

O Dennis πάλεψε με τον Andre Lotterer για την τρίτη θέση. Ο Γερμανός πάνω στην προσπάθεια κατανάλωσε σχεδόν όλη την ενέργεια από τις μπαταρίες του και έμεινε πίσω. Ο Sam Bird πέρασε γρήγορα τον αδύναμο Lotterer για να εδραιώσει την τέταρτη θέση. Οι  Lucas di Grassi και Edoardo Mortara, έφεραν τις δύο Venturi στην πρώτη εξάδα, εμπ΄ρος από ένα αδύναμο Nick Cassidy (Virgin Racing)

Πίσω τους  ο Jean-Eric Vergne της DS Techeetah επικράτησε σε μια μεγάλη διαφορά με τον οδηγό της Jaguar, Mitch Evans να διεκδικεί την όγδοη θέση, μπροστά από τον Andretti rookie Oliver Askew (ο οποίος πέρασε επίσης τον Evans στο τέλος του αγώνα).

Advertisement

Αποτελέσματα – 41 γύροι

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1  Nyck de Vries  Mercedes
2  Stoffel Vandoorne  Mercedes 0.636
3  Jake Dennis  Andretti Autosport 8.802
4  Sam Bird  Jaguar Racing 14.925
5  Lucas di Grassi  Venturi 15.152
6  Edoardo Mortara  Venturi 16.015
7  Nick Cassidy  Virgin Racing 17.265
8  Jean-Eric Vergne  Techeetah 25.076
9  Oliver Askew  Andretti Autosport 25.699
10  Mitch Evans  Jaguar Racing 27.320

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκκίνηση για την Formula E (+video)
Formula Ε: Με κυψέλες υδρογόνου για τα μονοθέσια Gen4
H ΑΒΒ φορτίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E