Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σάινθ: Που θα συνεχίσει την καριέρα του;

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάινθ: Που θα συνεχίσει την καριέρα του;

FORMULA 1

Σάινθ: Που θα συνεχίσει την καριέρα του;

FORMULA 1

Η μεταπήδηση Χάμιλτον στην Ferrari το 2025 θα έχει πολλές παράπλευρες επιπτώσεις. Μία από αυτές θα είναι και η αποχώρηση του Κάρλος Σάινθ από την Scuderia στο τέλος του 2024.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός οδηγεί για την Ferrari από το 2021 όταν και είχε αντικαταστήσει τον Σεμπ Φέτελ επί των ημερών του Ματία Μπινότο.

Η πορεία του Κάρλος στο Μαρανέλο είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μέσα σε τρία χρόνια ο Σάινθ έχει κατακτήσει 5 poles και 3 νίκες. Γενικά δεν έχει αφήσει άσχημες εντυπώσεις. Ωστόσο δεν έχει πείσει ότι μπορεί να είναι το ίδιο ταχύς με τον Λεκλέρ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Σάινθ είχε μερικούς καταπληκτικούς αγώνες (βλέπε Σιγκαπούρη 2023) αλλά και ορισμένα GP στα οποία ήταν εξαφανισμένος.

Advertisement
Advertisement

Από την μία αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα κακό για ορισμένους. Όσοι θεωρούν ότι ο Λεκλέρ θα έπρεπε να είναι το αδιαμφισβήτητο νούμερο 1 στην Ferrari, έβλεπαν στο πρόσωπο του Σάινθ ένα ικανό νούμερο 2. Φυσικά, ο Κάρλος δεν αποδέχτηκε και δεν θα αποδεχόταν ποτέ αυτόν τον ρόλο επίσημα.

Από την άλλη, όσοι θεωρούν ότι μία ομάδα οφείλει να έχει το καλύτερο δυνατό οδηγικό δίδυμο, έβλεπαν τον Σάινθ ως μία μάλλον μέτρια επιλογή για την Scuderia. Ιδίως εάν η εναλλακτική ακούει στο όνομα Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement

Το σίγουρο είναι ότι το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά στην οποίαν ο Σάινθ θα οδηγήσει για την Ferrari. Ο Ισπανός έβγαλε κι εκείνος την δική του σχετική ανακοίνωση μετά την δημοσιοποίηση της συμφωνίας των Ferrari-Χάμιλτον. Σε αυτήν ο Κάρλος υπόσχεται ότι θα δώσει φέτος τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα και τους tifosi. Καταλήγει δε γράφοντας: «νέα για το μέλλον μου θα ανακοινωθούν εν καιρώ».

Σε αναζήτηση νέας στέγης

Advertisement

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάνιθ από το 2025 και μετά. Είναι μόλις 29 ετών και έχει ήδη εμπειρία 9 χρόνων στο σπορ. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρει αμέσως μία θέση σε ομάδα με το γόητρο της Ferrari. Ωστόσο δεν είναι όλα άσχημα για τον Κάρλος.

Το 2024 θα είναι μία κομβική σεζόν στην αγορά των οδηγών. Βλέπετε δεν είναι μόνο το συμβόλαιο του Κάρλος που λήγει στο τέλος της χρονιάς. Δώδεκα συμβόλαια ακόμη ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο σε διάφορες ομάδες.

Advertisement

Συγκεκριμένα οι Πέρεζ, Αλόνσο, Οκόν, Γκασλί, Άλμπον, Σάρτζεντ, Ρικιάρντο, Τσουνόντα, Μπότας, Ζου, Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ θα είναι όλοι χωρίς συμφωνία στο τέλος του 2024. Στις παραπάνω θέσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και εκείνη του Χάμιλτον που μένει κενή στην Mercedes. Το ερώτημα είναι ποια επιλογή θα ήταν καλύτερη για τον Σάινθ.

Οι επιλογές

Μία πολύ καλή περίπτωση -την οποία προκρίνει και ο Σάινθ ο πρεσβύτερος- θα ήταν εκείνη της Audi F1. Η νυν Stake F1 θα είναι ελεύθερη να επιλέξει δύο νέους οδηγούς για το 2025, μία χρονιά πριν την επίσημη εμπλοκή της Audi. Ο Σάινθ θα μπορούσε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα αν και δύσκολα εκείνη θα μπορέσει να του παράσχει άμεσα ένα πραγματικά ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Έπειτα υπάρχει και η επιλογή της Mercedes. Σε περίπτωση, φυσικά, που οι Γερμανοί θεωρήσουν ότι ένας εκ των ταλαντούχων Φρεντερίκ Βέστι ή Κίμι Αντονέλι δεν είναι ακόμη έτοιμος για την θέση δίπλα στον Ράσελ.

Η περίπτωση της Aston Martin μοιάζει πιο δύσκολη καθώς τα πάντα εξαρτώνται από το εάν ο Αλόνσο θα θέλει να συνεχίσει. Στην Red Bull ο Σάινθ θα μπορεί να είναι μόνο το νούμερο 2 στον Φερστάπεν, ενώ το περιβάλλον της Alpine F1 δεν είναι ιδιαίτερα ευσταθές για την ώρα.

Όποια και εάν είναι η συνέχεια της καριέρας του Σάινθ, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο Ισπανός αντιμετωπίζει την κρισιμότερη καμπή της καριέρας του. Και η λογική υπαγορεύει ότι το όνομά του θα μας απασχολήσει αρκετά στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σιγκαπούρης: Το αριστούργημα Σάινθ (+video)
Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!