Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)

Ελλάδα 11:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)

FORMULA 1

Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)

FORMULA 1

Μας χωρίζει ένας μήνας ακριβώς από την έναρξη της φετινής σεζόν στην F1. Και οι άνθρωποι της Ferrari είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για το νέο τους μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Ο πρεσβευτής της φίρμας, Μαρκ Ζενέ, μίλησε για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Ferrari στον προσομοιωτή.

Σύμφωνα με τον Ζενέ, λοιπόν, το καινούργιο μονοθέσιο (το οποίο θα ονομαστεί SF-24) είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό. Μιλώντας στην Mundo Deportivo ο Ισπανός δήλωσε: «Για την ώρα μπορούμε μόνο να πούμε ότι μας λέει ο προσομοιωτής όπως και το τι αντιλαμβάνονται οι οδηγοί. Ωστόσο η αίσθηση είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με εκείνη της SF-23».

Advertisement
Advertisement

Η περσινή Ferrari ήταν αρκετά ανταγωνιστική σε πίστες με μεγάλες ευθείες και αργές στροφές ή σικέιν. Κυρίως σε ρυθμό κατατακτήριων. Ωστόσο η SF-23 είχε αποδειχθεί εξαιρετικά «λαστιχοφάγα» ενώ έπασχε σε πίστες που είχαν στροφές μέσης και υψηλής ταχύτητας.

«Είναι αλήθεια ότι πέρσι τέτοιον καιρό δεν ήμασταν απολύτως πεπεισμένοι με το επίπεδο του μονοθέσιου μας. Ωστόσο ο προσομοιωτής μας λέει διαφορετικά πράγματα για το φετινό» σημείωσε ο Ζενέ.

Advertisement

Εντούτοις ο Ζενέ δεν παρασύρεται σε μεγάλες υποσχέσεις. «Τελική κριτής θα είναι η πίστα. Πρέπει να δούμε την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε αυτήν. Πρώτα στις 13 Φεβρουαρίου (σ.σ. ημερομηνία παρουσίασης της νέας Ferrari) και έπειτα στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν» υπογράμμισε ο Ισπανός.

Φυσικά ο πρώην δοκιμαστής της Ferrari δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το εάν η Ferrari θα μπορούσε να παλέψει για το πρωτάθλημα. «Θα είναι δύσκολο γιατί η Red Bull είχε πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους πέρσι. Παραμένει το φαβορί. Θα ήταν πολύ αισιόδοξο εάν έλεγα ότι θα μπορούσαμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ωστόσο πιστεύω ότι θα είμαστε σταθερά ανταγωνιστικοί φέτος» δήλωσε ο Ζενέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Πως θα βάλει κάτω την Red Bull
Επίσημο: Για πάντα στο Μαρανέλο ο Λεκλέρ!
Λεκλέρ: Ηγεμονικό το νέο του συμβόλαιο με την Ferrari!