Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Αποφασισμένη να μπει στην F1

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: Αποφασισμένη να μπει στην F1

FORMULA 1

Audi: Αποφασισμένη να μπει στην F1

FORMULA 1

Ο νέος CEO της εταιρίας, Γκέρνοτ Ντόλνερ, ξεκαθάρισε ότι η Audi έχει δεσμευτεί στο project της F1 και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ντόλνερ φρόντισε να διαψεύσει τις φήμες που ήθελαν τους Γερμανούς να το ξανασκέφτονται για την F1.

Μιλώντας στην Handelsblatt ο Ντόλνερ είπε: «Υπάρχει η ξεκάθαρη απόφαση για είσοδο στην F1 από το 2026. Τόσο από το ΔΣ της Audi όσο και από το εποπτικό συμβούλιο του VW Group». Ο CEO της εταιρίας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι η διοικητική δομή έχει αλλάξει στην Audi ώστε να λαμβάνονται ταχύτερα αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε καταργήσει πολλές επιτροπές που λειτουργούσαν κάτω από το διοικητικό συμβούλιο. Έτσι, έχουμε γίνει ταχύτεροι και οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα από την κορυφή» σημείωσε ο Ντόλνερ.

Οι φήμες για υπαναχώρηση της Audi είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν νωρίτερα φέτος όταν ο νέος CEO είχε ξεκινήσει μια διαδικασία ελέγχου της συνολικής λειτουργίας της εταιρίας. Από τον έλεγχο δεν είχε εξαιρεθεί το project της F1.

Ωστόσο όλα δείχνουν τελικά, ότι επρόκειτο για μία τυπική διαδικασία. Επιπλέον και ο επικεφαλής της Sauber, Αλούνι Μπράβι σημείωσε ότι καθώς η ομάδα φέρει ακόμη το όνομα της Alfa Romeo, δεν ήταν δυνατή η μεγαλύτερη προβολή του project με την Audi.

Advertisement

«Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάποια ανακοίνωση σχετική με την Audi ενώ φέραμε ακόμη το όνομα της Alfa. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο Αλούνι Μπράβι. Από το 2024 η ομάδα θα μετονομαστεί σε Sauber. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα σχετικά με την σύμπραξη των Audi και Sauber από του χρόνου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Επανεξετάζει την είσοδό της στην F1;
Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής