Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η μεταγραφή του αιώνα στη Formula 1

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεταγραφή του αιώνα στη Formula 1

FORMULA 1

Η μεταγραφή του αιώνα στη Formula 1

FORMULA 1

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει κλείσει η μεταγραφή βόμβα στην F1…

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σενάριο της μεταπήδησης του Χάμιλτον στο Μαρανέλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά. Πλέον Χάμιλτον και η Ferrari βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και η ανακοίνωση της επικείμενης συνεργασίας τους αναμένεται ακόμη και εντός της εβδομάδας! Για την ώρα δεν είναι σίγουρο το εάν οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει συμβόλαιο ενώ τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να υπέγραψε πρόσφατα την επέκταση του συμβολαίου του με την Mercedes έως και το 2025. Ωστόσο πρόκειται για συμφωνία ενός έτους στην πραγματικότητα με οψιόν ανανέωσης για ένα ακόμη έτος. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Βρετανός μπορεί να αναζητήσει την τύχη του αλλού για το 2025.

Και όλα δείχνουν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδεύει προς το Μαρανέλο! Το ιταλικό site formu1a.uno μετέδωσε αρχικά το συγκεκριμένο σενάριο το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από το διεθνές motorsport.com.

Διακαής πόθος

Advertisement

Θα είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές μετακινήσεις οδηγού στην ιστορία του σπορ. Ιδίως εάν λάβουμε υπόψη το όνομα του οδηγού αλλά και την ιστορία που έχει εκείνος με την τρέχουσα ομάδα του.

Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάμιλτον αποτελεί διακαή πόθο του Φρεντ Βασέρ από την στιγμή που εκείνος ανέλαβε το τιμόνι της Ferrari. Ο Βασέρ είχε συνεργαστεί με τον Χάμιλτον όταν εκείνος έτρεχε στο GP2. Οι δυο άντρες είχαν διαπραγματευτεί πέρσι πιθανή συνεργασία ενώ έχουν επιβεβαιωθεί και συζητήσεις του Χάμιλτον με τον πρόεδρο Έλκαν της Ferrari στο περσινό Μονακό.

Η Scuderia ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία της με τον Σαρλ Λεκλέρ, προσφέροντας στον Μονεγάσκο ηγεμονικό συμβόλαιο. Υποθέτουμε ότι η Ferrari δεν μπορεί παρά να προσφέρει ένα παρόμοια υψηλό συμβόλαιο και σε έναν οδηγό όπως ο Χάμιλτον.

Advertisement

Αναμένοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ορισμένα πράγματα. Καταρχάς είναι προφανές ότι ο Χάμιλτον έχει χάσει εδώ και αρκετό καιρό την πίστη του στην Mercedes. Παρά τα όσα ισχυρίζεται η ομάδα για το νέο της μονοθέσιο, ο Βρετανός δεν δείχνει να έχει πειστεί.

Όμως και για την Ferrari η κίνηση αυτή, όσο εντυπωσιακή και εάν είναι, ενέχει αρκετούς κινδύνους. Ο Χάμιλτον θα έρθει αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς, τον Σαρλ Λεκλέρ. Πώς θα μπορέσει η Scuderia να διαχειριστεί τους δύο οδηγούς της, ιδίως σε περίπτωση που τους παράσχει ένα μονοθέσιο ικανό για πρωτάθλημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεκλέρ: Ηγεμονικό το νέο του συμβόλαιο με την Ferrari!
Βολφ: Θέλω το 8ο με τον Χάμιλτον!
Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)