Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Νιούι: Είχε απορρίψει προσφορά ανταγωνίστριας ομάδας!

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νιούι: Είχε απορρίψει προσφορά ανταγωνίστριας ομάδας!

FORMULA 1

Νιούι: Είχε απορρίψει προσφορά ανταγωνίστριας ομάδας!

FORMULA 1

Ο Άντριαν Νιούι ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του με την Red Bull. Ωστόσο, πριν γίνει αυτό, υπήρξε μία ακόμη ομάδα η οποία είχε προσπαθήσει να τον στρατολογήσει.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Μάρκο, δεν ήταν άλλη από την Mercedes! Ο Αυστριακός έκανε την αποκάλυψη αυτή μιλώντας στον γερμανικό τύπο.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Red Bull, ένας από τους προσωπικούς βοηθούς του Τότο Βολφ είχε επικοινωνήσει τον προηγούμενο μήνα με τον Νιούι. Ο Μάρκο δεν κατονόμασε το πρόσωπο αυτό. Ωστόσο ο Αυστριακός ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πρώην εργαζόμενο στην Red Bull ο οποίος έκανε προσφορά στον Νιούι εκ μέρους της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Νιούι αρνήθηκε ευγενικά και λίγες ημέρες μετά υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με την Red Bull. Το χρονικό διάστημα αυτής δεν έχει γίνει γνωστό. Εντούτοις θα ήταν λογικό εάν η συμφωνία διαρκούσε τουλάχιστον μέχρι και το 2026. Τότε θα έχουμε την επόμενη μεγάλη αλλαγή κανονισμών στην F1.

Φυσικά, ο Μάρκο δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια απόσπασης του Νιούι από την Mercedes. «Ο κύριος Βολφ μάλλον δεν πιστεύει ότι οι δικοί του άνθρωποι μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα στο μονοθέσιο τους» δήλωσε.

Advertisement

Πριν από λίγο καιρό η Mercedes επανέφερε τον Τζέιμς Άλισον στον τιμόνι του τεχνικού τιμ της ομάδας. Ο Βρετανός έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του καθώς θα πρέπει να διορθώσει σε μικρό χρονικό διάστημα τα κακώς κείμενα της W14.

Εξάλλου η γερμανική ομάδα θα φέρει στον επόμενο αγώνα της Ίμολα την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του μονοθέσιου της για φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες η W14 θα είναι κατά περίπου 50% αλλαγμένη στην πίστα της Εμίλια-Ρομάνια.

Οι περιζήτητοι σχεδιαστές της Red Bull

Advertisement

Δεν είναι μόνο ο Άντριαν Νιούι, όμως, περιζήτητος στην F1 τον τελευταίο καιρό. Η εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει η σχεδιαστική ομάδα της Red Bull με τις RB18 και RB19 έχει ανεβάσει τις μετοχές όλων των βασικών συντελεστών της.

Πρόσφατα η Ferrari είχε προσπαθήσει να αποσπάσει τους Πιερ Βασε και Ενρίκο Μπάλμπο από την αυστριακή ομάδα. Ήτοι τον νούμερο δύο και τον νούμερο τρία της ιεραρχίας στο τεχνικό επιτελείο της Red Bull. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Βασέ (προστατευόμενος του Νιούι) αρνήθηκε αμέσως την προσφορά της Scuderia. Το ίδιο έπραξε και ο Μπάλμπο έπειτα από πολύ σύντομες διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς.

Advertisement

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ δεν δείχνει, όμως, διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ο Γάλλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την μετακίνηση του Λοράν Μεκίζ στην AlphaTauri από το 2024. Τον προηγούμενο μήνα η AlphaTauri ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος θα είναι ο νέος επικεφαλής της από το 2024 στην θέση του Φραντς Τοστ. Ωστόσο, ο Μεκίζ έχει συμβόλαιο με την Scuderia μέχρι και το τέλος του 2023.

Όταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος αλλάζει στρατόπεδο, δεν αναλαμβάνει αμέσως τα νέα του καθήκοντα. Αντιθέτως περνάει ένα διάστημα υποχρεωτικής άδειας μετά την αποδέσμευσή του ώστε να μην μεταφέρει ευαίσθητες πληροφορίες από την προηγούμενη ομάδα του στη νέα. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι μεταξύ 6 και 12 μηνών.

Έτσι θα συμβεί και με τον Μεκίζ. Εάν η Ferrari δεν τον αποδεσμεύσει νωρίτερα, ο Γάλλος δεν θα μπορεί να αναλάβει τη νέα του θέση στην AlphaTauri από την αρχή της νέας σεζόν. Τώρα ο Βασέρ προσπαθεί να δελεάσει την Red Bull προσφέροντας την πρόωρη αποδέσμευση του Μεκίζ ως αντάλλαγμα για έναν ή δύο υψηλόβαθμους τεχνικούς της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Παραμένουν οι Βασέ και Μπάλμπο;
Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;
Aston Martin: Κοντά σε συμφωνία με Honda;