Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull

FORMULA 1

Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull

FORMULA 1

Ο Fred Vasseur πιστεύει ότι το φετινό ξεκίνημα της Red Bull αποδεικνύει πως η ποινή που της για το όριο μπάτζετ ήταν πολύ ελαφριά.

Advertisement
Advertisement

Η αυστριακή ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά με το φετινό της μονοθέσιο, την RB19. Έτσι, οι Verstappen-Perez κατέκτησαν τρεις poles και τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Για τον Vasseur αυτό δείχνει ότι η Red Bull δεν τιμωρήθηκε επαρκώς για την παραβίαση του ορίου μπάτζετ κατά τη σεζόν ου 2021. «Σίγουρα έκαναν πολύ καλή δουλειά με το νέο τους μονοθέσιο. Ωστόσο πιστεύω ότι η ποινή ήταν πολύ επιεικής» δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari. Ο Vasseur εκτιμά ότι η μείωση του χρόνου εξέλιξης κόστισε στην Red Bull λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ανά γύρο.

Advertisement
Advertisement

«Δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα της ποινής ήταν σημαντικό. Ξεκινούσαν την χρονιά ήδη έχοντας πλεονέκτημα. Δεν θέλω να τους μειώσω επειδή πραγματικά πιστεύω ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Εξάλλου είχαν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του αυτοκινήτου τους στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς» συμπλήρωσε ο Vasseur.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της ποινής θα φανούν μετά το μέσο της φετινής σεζόν. Όμως θα πρέπει οι υπόλοιπες ομάδες να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Μία από αυτές οφείλει να είναι και η Ferrari.

Advertisement

«Στους τρεις πρώτους αγώνες είχαμε την αίσθηση ότι δεν απείχαμε πολύ και παλέψαμε με την Red Bull για την πρώτη σειρά εκκίνησης. Έπειτα από την ανάλυση που κάναμε για την Μελβούρνη είδαμε ότι είχαμε μικρότερη διαφορά στον αγώνα εκεί. Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογίσουμε αλλά έχουμε αλλάξει την προσέγγισή μας στους δύο τελευταίους αγώνες» υπογράμμισε ο Γάλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ο Massa μπορεί να κινηθεί δικαστικά για το πρωτάθλημα του 2008
F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey
Ferrari: Το χειρότερό της ξεκίνημα από το 2009!

Advertisement