Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;

FORMULA 1

Alpine: Τρίζει η καρέκλα του Σάφναουερ;

FORMULA 1

Ο CEO της Alpine μίλησε με σκληρά λόγια για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Δεν δίστασε, μάλιστα, να θέσει προ των ευθυνών του τον επικεφαλής, Ότμαρ Σάφναουερ.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική ομάδα είχε ξεκινήσει την σεζόν ευελπιστώντας να παγιωθεί ως η τέταρτη δύναμη του πρωταθλήματος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αντιθέτως, η Alpine είδε την Aston Martin να… χάνεται στον ορίζοντα παίζοντας, πια, με τις μεγάλες ομάδες. Φυσικά, για τον CEO της εταιρίας, Λοράν Ρόσι η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη. Μιλώντας στο επίσημε site της F1, κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο Μαϊάμι, ο Γάλλος κατέστησε τους πάντες στην ομάδα υπόλογους για την κατάσταση της ομάδας. Χωρίς να εξαιρέσει, μάλιστα, και τον επικεφαλής της Alpine F1, Ότμαρ Σάφναουερ.

Advertisement
Advertisement

«Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες φέτος οι οποίες έχουν οδηγήσει σε χαμηλή απόδοση. Χρειάζομαι τους κατάλληλους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Και πρέπει να ξέρουν ότι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα, όχι εγώ» δήλωσε ένα έξαλλος Ρόσι.

Η μπάλα δεν άργησε να πάρει και τον Σαφνάουερ. «Ο Ότμαρ είναι υπεύθυνος για τις επιδόσεις της ομάδας. Είναι η δουλειά του. Εξάλλου τον φέραμε στην ομάδα για να την οδηγήσει σε βελτίωση όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και η αποστολή του είναι να φέρει podiums και νίκες» υπογράμμισε ο Ρόσι.

Advertisement

Επιπλέον, ο CEO της Alpine δεν ικανοποιείται από την δικαιολογία του μικρότερου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Alpine. «Δεν με πείθει αυτό. Για παράδειγμα κοιτάξτε την Aston Martin. Έχουν μικρότερο προσωπικό και χειρότερες εγκαταστάσεις από εμάς. Ωστόσο προόδευσαν εντυπωσιακά με τις σωστές επιλογές ανθρώπων. Αυτό δείχνει πώς στην πραγματικότητα εκείνα που μετράνε είναι η δημιουργικότητα και η αποτελεσματικότητα» συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Προαναγγέλλουν οι δηλώσεις Ρόσι, άραγε, αλλαγές στην κορυφή της Alpine F1;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Παρουσίασε την A523
Alpine: Έμαθε για τον Alonso από… τις ειδήσεις!
F1 GP Μαϊάμι: Ασταμάτητος!