FORMULA 1

Red Bull: Ανανέωσε ο Νιούι – ο Μπάλμπο στην Ferrari;

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Ανανέωσε ο Νιούι – ο Μπάλμπο στην Ferrari;

FORMULA 1

Red Bull: Ανανέωσε ο Νιούι – ο Μπάλμπο στην Ferrari;

FORMULA 1

Ο ιδιοφυής σχεδιαστής και η Red Bull επέκτειναν την συνεργασία τους για αρκετά χρόνια σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autosport.

Advertisement
Advertisement

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα, ο επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το δημοσίευμα.

«Ο Άντριαν έχει υπάρξει ένα εξαιρετικά θεμελιώδες στέλεχος της ομάδας μας σχεδόν από το ξεκίνημά της» δήλωσε ο Βρετανός. «Είναι ικανός να ελέγχει πολλές πτυχές της κατασκευής του μονοθέσιου μας και έχει εις βάθος γνώση τόσων πολλών θεμάτων. Η συνεργασία του με τα νεότερα μέλη της ομάδας είναι φανταστική» συμπλήρωσε. Εξάλλου, η μεγάλη σημασία της παραμονής του Βρετανού στην Red Bull είναι σχεδόν αυτονόητη.

Advertisement
Advertisement

Ο Νιούι θα διατηρήσει τον ρόλο του επικεφαλής τεχνικού στελέχους της ομάδας τον οποίο έχει εδώ και αρκετά χρόνια. Με λίγα λόγια θα συνεχίσει να επιβλέπει τη λειτουργία όλων των σχεδιαστικών τμημάτων της ομάδας ενώ θα παρεμβαίνει προσωπικά σε τομείς μόνο όταν κρίνει εκείνος.

Εξάλλου αυτός είναι ένας τρόπος λειτουργίας εξαιρετικά οικείος στην Red Bull. Και ιδιαίτερα επιτυχημένος, φυσικά, εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων ετών. Η συμβολή του Νιούι ήταν κρίσιμη κατά την μετάβαση στους νέους κανονισμούς του 2022.

Ο Μπάλμπο στην Ferrari;

Advertisement

Η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την αυστριακή ομάδα. Επιπλέον, έρχεται εν μέσω διάφορων «ανησυχητικών» φημολογιών για προσπάθεια απόσπασης των κορυφαίων στελεχών της από την Ferrari. Κατά το τριήμερο του Αζερμπαϊτζάν το paddock «βούηζε» από την φήμη της μετακίνησης του επικεφαλής αεροδυναμιστή της ομάδας, Ενρίκο Μπάλμπο στην Ferrari το 2024.

Advertisement

Ο Μπάλμπο είναι το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο στην σχεδιαστική ομάδα της Red Bull μετά τον Νιούι και τον τεχνικό διευθυντή Πιέρ Βασέ. Μάλιστα, ο Κρίστιαν Χόρνερ εθεάθη στο motorhome της Scuderia, όπου είχε -μάλλον- συνάντηση με τον Φρεντ Βασέρ. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες η Ferrari έχει προσεγγίσει και δεύτερο στέλεχος της Red Bull. Ωστόσο το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Άλλωστε η Red Bull πρόσφατα έχασε τις υπηρεσίες του Νταν Φάλοους ο οποίος εδώ και έναν χρόνο είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Aston Martin. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση του επικεφαλής της Ferrari για άμεση ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους και καταξιωμένους τεχνικούς του χώρου. Ωστόσο, η παραμονή Νιούι στην Red Bull προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα στην αυστριακή ομάδα για την ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Η πόλη του Τσέκο!
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Στα ίσια! (+video)