Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Παραμένουν οι Ουασέ και Μπάλμπο;

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Παραμένουν οι Ουασέ και Μπάλμπο;

FORMULA 1

Red Bull: Παραμένουν οι Ουασέ και Μπάλμπο;

FORMULA 1

Τέλος φαίνεται πώς μπαίνει στην προσπάθεια της Ferrari να στρατολογήσει δύο κορυφαία στελέχη από το τεχνικό επιτελείο της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτες σχετικές φήμες. Σύμφωνα με αυτές η Scuderia είχε προσεγγίσει τον επικεφαλής αεροδυναμιστή της Red Bull, Ενρίκο Μπάλμπο και ένα ακόμη στέλεχος το οποίο δεν είχε κατονομαστεί.

Τελικά, όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Πιερ Ουασέ. Οι δύο επιτυχημένοι αυτοί μηχανικοί σε συνδυασμό με τον Άντριαν Νιούι συγκροτούν το κορυφαίο τεχνικό επιτελείο της αυστριακής ομάδας. Είναι αυτονόητη η σημασία που θα είχε μία επιτυχημένη κίνηση της Ferrari σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, τα δύο στελέχη της Red Bull παραμένουν στην ομάδα με την οποίαν καθιερώθηκαν. Ο μεν Ουασέ απέρριψε αμέσως την πρόταση που του είχε γίνει από την Ferrari.

Από την άλλη ο Μπάλμπο φέρεται να συζήτησε αρχικά με την Scuderia. Ωστόσο αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν κράτησαν πολύ, με τον αεροδυναμιστή να αποφασίζει τελικά ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει στο Μίλτον Κέινς.

Advertisement

Συνεπώς θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το πρώτο… κόλπο γκρόσο που επιχείρησε ο Φρεντ Βασέρ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ferrari έπειτα από τις αποχωρήσεις τον Μπινότο, Σάντσεζ και -μελλοντικά- Μεκίζ βρίσκεται σε αναζήτηση κορυφαίων στελεχών. Τόσο σε τεχνικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επόμενες κινήσεις των Ιταλών. Θα επιλέξουν να απευθυνθούν σε άλλα στελέχη του χώρου ή θα εμπιστευτούν δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, η Ferrari είχε ακολουθήσει την δεύτερη οδό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Στα ίσια! (+video)
Red Bull: Ανανέωσε ο Νιούι – ο Μπάλμπο στην Ferrari;
Μάρκο: Μην υποτιμάτε τον Πέρεζ