Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

FORMULA 1

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

FORMULA 1

Ο Mick Schumacher δεν θα ανανεώσει με την Ferrari για το 2023. Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του ίδιου αλλά και των Γερμανών οδηγών γενικότερα;

Advertisement
Advertisement

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο γιος του μεγάλου Michael Schumacher με την ακαδημία οδηγών της Ferrari λήγει στο τέλος του 2022. Και όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Ferrari δεν πρόκειται να το ανανεώσει. Έτσι, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ο Mick θα συνεχίσει να οδηγεί για την Haas.

Το συγκεκριμένο σενάριο φάνηκε να επιβεβαιώνουν και πρόσφατες δηλώσεις του Gene HaasΟ Αμερικανός είχε χαρακτηρίσει τον Mick πολύ ακριβό λόγω των αρκετών ατυχημάτων που έχει προκαλέσει. Πολλοί περίμεναν ότι στο GP του Austin η Haas θα ανακοίνωνε τον δεύτερο οδηγό της για το 2023. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Advertisement
Advertisement

Η Haas και η Williams είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν ακόμη “κλείσει” πλήρως τα line-ups τους για το 2023. Το όνομα του Mick είχε ακουστεί και για την βρετανική ομάδα. Εντούτοις, η Williams φαίνεται ότι προσανατολίζεται στον δικό της προστατευόμενο, Logan Sargeant.

Ο Jost Capito έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τον ταλαντούχο Αμερικανό δίπλα στον Albon για το 2023. Μόνη προϋπόθεση είναι ο Logan να πάρει την Super licence της FIA. Για τον λόγο αυτό η Williams θα προσπαθήσει να του δώσει όσα περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται σε μονοθέσιό της μέχρι το τέλος του 2022.

Χωρίς Γερμανό στο grid από το 1991;

Έτσι, μόνη ρεαλιστική προοπτική για τον Mick παραμένει η Haas. Η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν θεωρούταν ιδιαίτερα πιθανή όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Όμως, πρόσφατη ανάρτηση της ακαδημίας της Ferrari αναπτέρωσε τις ελπίδες όσων επιθυμούν να δουν τον γιο του Michael Schumacher για ακόμη μία σεζόν στην F1.

Advertisement

Για την Haas ακούγεται τελευταία και ο Nico Hulkenberg. Για την ώρα τα ονόματα των δύο Γερμανών οδηγών είναι τα μόνα που “παίζουν” για την δεύτερη θέση στην Haas. Η αμερικανική ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τον δεύτερο οδηγό της την επόμενη εβδομάδα, πριν το GP της Βραζιλίας.

Τότε θα μάθουμε και εάν το GP του Μπαχρέιν το 2023 θα είναι ο πρώτος αγώνας στον οποίον δεν θα συμμετάσχει Γερμανός οδηγός από το βρετανικό GP του 1991. Μία εξέλιξη που λίγοι θα φαντάζονταν πριν από μερικούς μήνες. Όχι μόνο λόγω των περιόδων κυριαρχίας των Schumacher και Vettel κατά το παρελθόν. Αλλά κυρίως λόγω του πλήθους των Γερμανών οδηγών που εισέρχονταν στον χώρο κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)
Marko: Ευχαριστούμε Toto!
Porsche: Γιατί αργεί η ανακοίνωση της συνεργασίας με Red Bull;