Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)

FORMULA 1

Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)

FORMULA 1

Μύδρους κατά του Lewis Hamilton εξαπέλυσε ο Fernando Alonso κατά τη διάρκεια του βελγικού Grand Prix. Αιτία υπήρξε η επαφή των δύο στην Les Combes κατά τον πρώτο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Στο Spa-Francorchamps ο Verstappen πήρε μια μεγάλη νίκη ξεκινώντας από την 14η θέση. Όμως, στον πρώτο γύρο του αγώνα είχαμε μία μάχη βγαλμένη από το παρελθόν. Lewis Hamilton εναντίον Fernando Alonso!

Οι δύο οδηγοί είχαν ξεκινήσει ιδανικά από τις θέσεις 3 και 4 προσπερνώντας τον Perez. Στην ευθεία της Kemmel ο Hamilton πήρε την σκιά του Alonso και λίγο πριν το φρενάρισμα βγήκε στην εξωτερική. Ο Βρετανός έστριψε μπροστά από τον Ισπανό στην δεξιά στροφή που ακολουθεί την ευθεία.

Όμως, στην προσπάθειά του να κερδίσει την δεύτερη θέση το παράκανε. Παρά το ότι ο Alonso του είχε αφήσει αρκετό χώρο -μάλιστα είχε ανεβάσει σχεδόν ολόκληρο το μονοθέσιο επάνω στο κερμπ- ο Hamilton συνέχισε να κλείνει προς την εσωτερική. Το αποτέλεσμα ήταν να ακουμπήσουν τα δύο μονοθέσια και εκείνο του Hamilton να τιναχτεί στον αέρα. Κατά την προσγείωση, η W13 υπέστη ζημιά η οποία τελείωσε τον αγώνα του Hamilton στον πρώτο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Η Alpine υπέστη μικρή ζημιά και ο Alonso έχασε θέσεις. Όμως, κατάφερε να συνεχίσει για να τερματίσει τελικά πέμπτος. Παρά ταύτα, την στιγμή της επαφής ο Alonso έβγαλε… καπνούς εναντίον του Hamilton: “Τι ηλίθιος! Αυτός ο τύπος ξέρει μόνο να τρέχει από την πρώτη θέση εκκίνησης” ήταν το σχόλιο του Ισπανού στο team radio.

Ο Hamilton, λίγο αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για την σύγκρουση. Όμως, ακούγοντας τα όσα του “είχε σούρει” ο Alonso δήλωσε ότι δεν πρόκειται να του ζητήσει συγγνώμη. “Είναι ωραίο να ξέρω τι αισθάνεται για εμένα” σχολίασε ο Βρετανός.

Advertisement

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Όχι σε 11η ομάδα – Το Spa ίσως παραμείνει
F1 GP Βελγίου: Η καλύτερη θέση εκκίνησης (+video)
F1 GP Βελγίου: Βασιλιάς στο Spa!