Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Marko: Ευχαριστούμε Toto!

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marko: Ευχαριστούμε Toto!

FORMULA 1

Marko: Ευχαριστούμε Toto!

FORMULA 1

Οι δύο Red Bull κυριάρχησαν απόλυτα στο Spa γεμίζοντας με ικανοποίηση ακόμη και τον Helmut Marko. Ο Αυστριακός, μάλιστα, είχε να πει και έναν καλό λόγο για τον συμπατριώτη του, Toto Wolff!

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε, το βελγικό Grand Prix ήταν ο πρώτος αγώνας εφαρμογής της περίφημης τεχνικής ντιρεκτίβας #39 από την FIA. Η οδηγία προέβλεπε, μεταξύ άλλων και την χρησιμοποίηση ενός αισθητήρα, ο οποίος θα μετράει την κάθετη ταλάντωση (porpoising) των μονοθέσιων.

Ήταν κοινό μυστικό, ότι η τεχνική οδηγία είχε εκδοθεί έπειτα από παρασκηνιακές πιέσεις της Mercedes. Οι δύο W13 αντιμετωπίζουν έντονο porpoising από την αρχή της χρονιάς και πολλοί θεώρησαν -λανθασμένα- ότι ο αισθητήρας αυτός θα ευνοούσε την γερμανική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Όμως, έπειτα από τον αγώνα του Spa θα λέγαμε ότι συνέβη μάλλον το αντίθετο. Η Red Bull είχε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση ενώ τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes έδειξαν να χάνουν έδαφος. Έτσι, ο Helmut Marko φρόντισε να “τρολάρει” τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff σχετικά με το θέμα.

“Η φιλοσοφία μας είναι πώς πρέπει να εξελισσόμαστε συνεχώς. Το σασί που έχουμε φέτος θα παραμείνει σχεδόν το ίδιο και του χρόνου. Ίσως να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές λόγω των νέων οδηγιών του Toto. Πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι (σ.σ. οι αλλαγές) δούλεψαν. Τον ευχαριστούμε. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η Mercedes έπεσε ακόμη πιο πίσω” ήταν το σχόλιο του Marko.

Advertisement

Ο Αυστριακός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική επίδοση της ομάδας. Είναι, μάλιστα, εξαιρετικά πιθανό η εικόνα αυτή να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Red Bull ετοιμάζει ένα νέο, ελαφρύτερο σασί -λόγω του τρόπου κατασκευής του- το οποίο θα χρησιμοποιήσει μάλλον για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βελγίου: Η καλύτερη θέση εκκίνησης (+video)
F1 GP Βελγίου: Βασιλιάς στο Spa!
Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)

Advertisement