Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)

FORMULA 1

Vettel: Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν (+video)

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel πρόκειται να αποχωρήσει από την Formula 1 μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Η απόφαση του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή ανακοινώθηκε στον ιστότοπο της Aston Martin προ ολίγου.

Advertisement
Advertisement

Πολλές ήταν οι φήμες που ήθελαν τον Sebastian Vettel να αποχωρεί από την F1 μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Ο Γερμανός βρισκόταν στον δεύτερο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που είχε υπογράψει πέρσι με την Aston Martin. Όμως, υπήρχαν πολλές ενδείξεις που έδειχναν σε αποχώρηση του Sebastian από την F1 έπειτα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας συμφωνίας του με την ομάδα των Stroll.

Ο ίδιος δήλωσε: “Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με πολλούς εξαιρετικούς ανθρώπους στην F1 τα τελευταία 15 χρόνια. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα που είχαμε με την Aston Martin τα τελευταία δύο χρόνια δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον“.

vettel-hungary21-amr-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Seb συνέχισε λέγοντας ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του: “Η απόφαση της αποχώρησης δεν ήταν εύκολη. Την σκεφτόμουν για αρκετό καιρό, όπως χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ τι θα κάνω στη συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμώ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου. Όμως, σήμερα δεν είναι η ημέρα που λέω αντίο. Είναι η ημέρα που λέω ευχαριστώ σε όλους. Φυσικά και στους οπαδούς χωρίς τους οποίους η F1 δεν θα υπήρχε“. Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκαν για τον Vettel όλοι οι ιθύνοντες της Aston Martin.

Μια ζηλευτή πορεία

Ο Sebastian Vettel έκανε το ντεμπούτο του στο GP των ΗΠΑ το 2007 με την BMW-Sauber. Αμέσως μεταπήδησε στην Toro Rosso με την οποίαν κέρδισε το ιταλικό Grand Prix του 2008. Το 2009 προάχθηκε στην Red Bull με την οποίαν κυριάρχησε στην F1 από το 2010 μέχρι το 2013 κατακτώντας 4 συνεχόμενες φορές τον τίτλο.

Advertisement

Το 2015 μεταπήδησε στην Ferrari προσπαθώντας να επαναλάβει τα κατορθώματα του ινδάλματος του, Michael Schumacher. Δυστυχώς, για εκείνον, δεν τα κατάφερε παρά το ότι δύο φορές (2017 και 2018) είχε αρκετά ανταγωνιστικά μονοθέσια. Το 2020 ήταν η τελευταία του χρονιά με την Scuderia. Από πέρσι αγωνίζεται με την Aston Martin. Φαίνεται, όμως, ότι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των μονοθέσιων της, ήταν καθοριστικός παράγοντας στην τελική απόφαση του Sebastian.

Advertisement

Ο Vettel κλείνει την καριέρα του όντας τρίτος στην κατάταξη των οδηγών με τις περισσότερες νίκες (53) στην ιστορία του σπορ. Περισσότερες έχουν μόνο οι Lewis Hamilton και Michael Schumacher. Τελευταία νίκη του Seb ήταν στην Σιγκαπούρη το 2019 με Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Γαλλίας: Η πολυπόθητη σταθερότητα (+ video)
F1 GP Γαλλίας: Οι καθοριστικές στιγμές (+video)
Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing