Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Χάμιλτον και Ράσελ μέχρι το 2025!

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Χάμιλτον και Ράσελ μέχρι το 2025!

FORMULA 1

Mercedes: Χάμιλτον και Ράσελ μέχρι το 2025!

FORMULA 1

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσλε θα συνεχίσουν να οδηγούν για λογαριασμό της μέχρι και το 2025!

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν την έναρξη του τριημέρου στην Ιταλία, η Mercedes αποφάσισε να δημοσιοποιήσει εκείνο που όλοι υποπτέυονταν. Ότι τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ράσελ θα εξακολουθήσουν να οδηγούν για εκείνη για τουλάχιστον δύο ακόμη σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη. Σε ότι αφορά τον Ράσελ, η ικανοποίηση των ανθρώπων της Mercedes με τον νεαρό Βρετανό ήταν εμφανής εδώ και αρκετό καιρό. Κατά συνέπεια η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Πιο συγκεχυμένα, όμως, ήταν τα πράγματα στην περίπτωση του Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και λίγες εβδομάδες κυκλοφορούσαν διαφόρων ειδών φήμες σχετικά με το μέλλον του Βρετανού. Πολλοί υποστήριζαν ότι ο Χάμιλτον ζητούσε μακροχρόνια ανανέωση της συνεργασίας του με την Mercedes, ακόμη και για 5 χρόνια! Μία τέτοια κίνηση, όμως, δεν θα έβγαζε πολύ νόημα για καμία από τις δύο πλευρές.

Στόχος η κατάκτηση και πάλι της κορυφής

Από την πλευρά της Mercedes, τόσο μακροχρόνια ανανέωση θα είχε νόημα μόνο στην περίπτωση κάποιου νέου, ταλαντούχου οδηγού. Και από την πλευρά του Χάμιλτον, όμως, θα ήταν παρακινδυνευμένη μία τέτοια δέσμευση με δεδομένη την υστέρηση της Mercedes στην φόρμουλα του 2022. Έτσι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να τελειώσουν την παρούσα περίοδο κανονισμών μαζί και να επανεξετάσουν την συνεργασία τους πριν το 2026.

Advertisement

«Είμαστε πιο πεινασμένοι από ποτέ για νίκες. Έχουμε μάθει τόσο από τις επιτυχίες μας όσο και από τις δυσκολίες. Η ιστορία μας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Έχουμε να επιτύχουμε πολλά ακόμη μαζί και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πράξουμε» δήλωσε ο Χάμιλτον.

Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ράσελ. «Η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας μας σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ μας εμπνέει κάθε μέρα. Έχουμε βελτιωθεί πολυ τους τελευταίους μήνες και θα συνεχίσουμε αυτήν την ανοδική πορεία και στα επόμενα δύο χρόνια» υπογράμμισε ο Βρετανός.

Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι οικονομικές λεπτομέρειες των επεκτάσεων Χάμιλτον και Ράσελ. Ωστόσο, μία δραματική διαφοροποίηση των απολαβών για τους δύο οδηγούς σε σχέση με τις τρέχουσες θα ήταν μάλλον απίθανη. Ο Χάμιλτον κερδίζει περί τα 35 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος στο τελευταίο συμβόλαιό του με την Mercedes. Για τον Ράσελ η αμοιβή ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια δολλάρια ανά έτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Αποκλειστικός νικητής (+video)
Κούλθαρντ: Γιατί ο Χάμιλτον χρειάζεται σωματοφύλακα;
Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας