Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP2

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Verstappen κυρίαρχος στο FP2

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση στο FP2 του βελγικού GP. Η διαδικασία διεξήχθη, όπως και το FP1, σε μεικτές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των FP1 και FP2 είχαν μεσολαβήσει οι κατατακτήριες της F3. Κατά συνέπεια -και με δεδομένο το ότι η βροχόπτωση δεν κράτησε πολύ- η πίστα στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν στεγνή. Υπήρχαν, βέβαια, μερικά βρεγμένα σημεία κυρίως στον δεύτερο τομέα.

Η πλειοψηφία των οδηγών προτίμησε τα medium για την αρχή της διαδικασίας. Ο Verstappen και πάλι έδειξε ότι μπορεί να πιάσει αμέσως εξαιρετικό ρυθμό, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στην πρώτη του προσπάθεια. Οι δύο Ferrari ήταν πίσω του ενώ οι Russell-Hamilton επέλεξαν την hard γόμα στο ξεκίνημα.

Advertisement
Advertisement

Η σκληρή γόμα, όμως, έδειξε να μην μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Τόσο ο Hamilton όσο και ο Russell είχαν αρκετές “στιγμές” στις ζώνες φρεναρίσματος. Με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου είχε έρθει η ώρα για την soft γόμα.

Ο Verstappen σε δική του κατηγορία

Ο πρωταθλητής ήταν και πάλι καταιγιστικός στην πρώτη του προσπάθεια με τα soft. Οκτώ δέκατα ταχύτερος του Leclerc και πάνω από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος του Sainz.

Advertisement

Η Red Bull κέρδιζε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στον δεύτερο τομέα. Κάτι που ίσως δείχνει ότι η Ferrari θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το set-up της F1-75. Με την ολοκλήρωση των προσομοιώσεων qualifying η σειρά ήταν Verstappen, Leclerc, Norris, Stroll και Sainz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτήν την σειρά -και αφού περαστούν οι ποινές στους οδηγούς- η pole θα πήγαινε στον Stroll! Ο Καναδός ήταν ταχύτατος και στο FP1.

Advertisement

Οι ομάδες άφησαν για το τέλος του FP2 τα long runs. Με λιγότερο από ένα τέταρτο να απομένει επανήλθε και η βροχή με αποτέλεσμα η κατάταξη να μην αλλάξει. Πολλοί οδηγοί παρέμειναν με slicks στην πίστα με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές εξόδους. Ο Hamilton, ιδιαίτερα, είχε ένα αρκετά τρομακτικό “ψάρεμα” στο Raidillon, το οποίο, όμως, έλεγξε μαεστρικά.

Advertisement

Oι ομάδες επέλεξαν να μην βγάλουν τους οδηγούς με ενδιάμεσα ελαστικά στο τέλος, καθώς δεν υπήρχε αρκετό νερό στην πίστα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τους οδηγούς να κάνουν δοκιμαστικές εκκινήσεις στην έξοδο του pitlane.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βελγίου: Προεπισκόπηση
Alfa Romeo: Τελειώνει τη συνεργασία της με την Sauber λόγω Audi!
F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1-Τελευταίοι θα ξεκινήσουν Verstappen και Leclerc!