Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Keanu Reeves: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Brawn GP

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Keanu Reeves: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Brawn GP

FORMULA 1

Keanu Reeves: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Brawn GP

FORMULA 1

Πολλοί από εσάς θα παρατηρήσατε τον Keanu Reeves στα pits της Aston Martin κατά τη διάρκεια του πρόσφατου βρετανικού Grand Prix. Ο αστέρας του hollywood είναι γνωστός λάτρης της ταχύτητας. Όμως, οι λόγοι της επίσκεψής του στο Silverstone ήταν και επαγγελματικοί.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Reeves ετοιμάζει μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ σχετικά με την θαυμαστή ιστορία της Brawn GP. Η σειρά θα προβληθεί στην πλατφόρμα Disney+ και αποτελείται από 4 επεισόδια.

Θα περιστρέφεται, όπως είναι φυσικό, γύρω από τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, Ross Brawn. Ο Reeves είχε βρεθεί στο βρετανικό Grand Prix για να πάρει συνέντευξη από τον Brawn, όπως και από άλλους ανθρώπους οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Brawn GP.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Jenson Button και Rubens Barrichello, οδηγοί των μονοθέσιων του Brawn το 2009. Τον προηγούμενο μήνα, ο Reeves είχε συναντήσει, μάλιστα, τον Luca di Montezemolo, πρώην αφεντικό του Brawn στην Ferrari. «Θέλουμε απλώς να πούμε την καταπληκτική ιστορία της Brawn GP» δήλωσε ο “John Wick” ενώ συμπλήρωσε: «Ένας φίλος μου που δούλευε στην Brawn GP μου είπε την ιστορία. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος γενικά για την F1 και νομίζω ότι πρέπει να την αναδείξουμε».

Το μεγαλύτερο θαύμα της F1

Η Brawn GP είχε έρθει, κυριολεκτικά, από το πουθενά για να κατακτήσει τα πάντα το 2009. Με την την αποχώρηση της Honda στο τέλος του 2008 (καμία έκπληξη εδώ) λόγω της τότε οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι της εργοστασιακής της ομάδας είχαν μείνει ξεκρέμαστοι. Οι Ross Brawn και Nick Fry είχαν “αγοράσει” την ομάδα για… 1 λίρα Αγγλίας (ναι, καλά διαβάσατε) με κύριο σκοπό τους να μην μείνουν τόσοι άνθρωποι χωρίς δουλειά. Η Mercedes έδωσε τους κινητήρες -με την άδεια της Mclaren- και η ομάδα συγκροτήθηκε την τελευταία στιγμή, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν στην Μελβούρνη.

Advertisement

Η συνέχεια ήταν βγαλμένη από παραμύθι. Χάρη στην καινοτομία του διπλού διαχύτη οι δύο BGP 001 θα διέλυαν τον ανταγωνισμό στην Αυστραλία σημειώνοντας το 1-2. Ο Button θα κέρδιζε και τους 5 από τους επόμενους 6 αγώνες. Άλλες δύο νίκες θα κατακτούσε ο Barrichello. Ο Βρετανός τελικά θα έπαιρνε το μοναδικό του πρωτάθλημα στην F1 εκείνη την χρονιά, ενώ και η Brawn GP θα στεφόταν πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Advertisement

Στο τέλος της σεζόν η Mercedes αγόρασε την ομάδα για 110 εκατομμύρια λίρες και έφερε τους Michael Schumacher και Nico Rosberg ως οδηγούς. Ο Brawn θα παρέμενε στα ηνία μέχρι και το τέλος του 2013. Η σημερινή ομάδα της Mercedes είναι η συνέχεια της Brawn GP. Της ομάδας που έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: H Honda θέλει να επιστρέψει -Οι εξελίξεις με Audi και Porsche
Alpine: Θέλει να διεκδικεί τακτικά νίκες από το 2023
F1: Μάχη για τρεις στο Paul Ricard;