Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η ώρα της… κρίσης για τη Mercedes F1

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ώρα της… κρίσης για τη Mercedes F1

FORMULA 1

Η ώρα της… κρίσης για τη Mercedes F1

FORMULA 1

Συνεδριάζει σήμερα το Διεθνές Συμβούλιο (International Tribune) της FIA για να αποφανθεί για το θέμα των ιδιωτικών δοκιμών της Mercedes μετά το Ισπανικό GP.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως γνωρίζετε οι δοκιμές εξέλιξης απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς και η Mercedes χρησιμοποίησε το φετινό μονοθέσιο. Επιπλέον ο κανονισμός προβλέπει, για δοκιμή εξέλιξης ελαστικών που είναι δικαίωμα της Pirelli βάσει συμβολαίου, τη χρήση οδηγών δοκιμαστών της Ιταλικής εταιρείας πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αδύνατον να γίνει για προφανείς λόγους. H W04 είναι στα μέτρα των Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον και επιπλέον η Mercedes το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να λάβουν γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της W04 πιλότοι που δεν ανήκουν στην ομάδα. Η Mercedes συμπλήρωσε 1000km δοκιμών για λογαριασμό της Pirelli και η γνώση που αποκόμισε είναι σημαντική.

Από την πλευρά της Ιταλικής εταιρείας ανακοινώθηκε πως η δοκιμή αυτή αφορούσε τα ελαστικά του 2014 όμως είναι γνωστό πως ακόμη δεν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο ανανέωσης συνεργασίας ανάμεσα στη Pirelli και τη FIA. Η Pirelli προμηθεύει από το 2011 ελαστικά σ’ όλες τις ομάδες της F1, βάσει τριετούς συμβολαίου, που λήγει στο τέλος της χρονιάς. Οι φήμες λένε πως είναι τυπικό θέμα η ανακοίνωση της ανανέωσης για την επόμενη τριετία. Η Pirelli είχε ενημερώσει γραπτώς τη FIA για τη δοκιμή της Βαρκελώνης ενώ Red Bull και Ferrari έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο αν παρέβη τον κανονισμό η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Το Διεθνές Συμβούλιο (ΙΤ) που ιδρύθηκε το 2010 αποτελείται κυρίως από νομικούς με πρόεδρο το Βρετανό Έντγουιν Γκλάσκοου. Οι γνωρίζοντες εκτιμούν πως θα μείνει στην παράβαση των κανονισμών και δε θα μπει σε τεχνικά θέματα. Οι ποινές που μπορεί να επιβάλλει είναι προειδοποίηση, πρόστιμο, κοινωφελή εργασία, προσθήκη χρόνου σε αποτελέσματα, αποκλεισμός από αγώνες ή μηδενισμός. Επίσης ειδικά για τη F1 και το WRC μπορεί να προχωρήσει και σε αφαίρεση βαθμών.

Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα Πέμπτη και η απόφαση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν αναμένεται πριν από αύριο Παρασκευή.[nggallery id=2731]