Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ψυχρός εκτελεστής! (+video)

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ψυχρός εκτελεστής! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ψυχρός εκτελεστής! (+video)

FORMULA 1

Τρίτος συνεχόμενος αγώνας στην Ολλανδία από το 2021 και τρίτη pole για τον Μαξ Φερστάπεν. Τι πιο σύνηθες θα πουν αρκετοί. Και όμως, αυτή η pole του Ολλανδού ήταν ξεχωριστή.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε οι κατατακτήριες του Zandvoort -όπως έχει συμβεί φέτος και σε αρκετές άλλες πίστες- δεν ήταν απλές και προβλέψιμες. Η βροχή που είχε προηγηθεί το πρωί του Σαββάτου είχε στήσει ένα σκηνικό το οποίο έκρυβε πολλές παγίδες για όλους.

Με τους οδηγούς να ξεκινούν στο Q1 -και να συνεχίζουν στο Q2- με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli, το παραμικρό γλίστρημα σε ακατάλληλη στιγμή μπορούσε να σε στείλει εκτός συνέχειας. Ένα πιο αργό μονοθέσιο το οποίο θα έβρισκες μπροστά σου πριν από τον σημαντικό σου γύρο, επίσης.

Advertisement
Advertisement

Έπρεπε, λοιπόν, στις δύο πρώτες περιόδους οι οδηγοί να αποφύγουν τα λάθη και απλώς να σημειώνουν συνεχώς χρόνους εντός της πρώτης δεκάδας. Έτσι δεν θα ανησυχούσαν ότι κάποια ατυχία θα τους στερούσε την παρουσία στο Q3. Σε αυτό οι οδηγοί των Red Bull, Mclaren και Williams τα κατάφεραν περίφημα.

Advertisement

Οι Άλμπον και Σάρτζεντ, μάλιστα, στα τελευταία λεπτά των Q1 και Q2 πήραν φρέσκα σετ ενδιάμεσης γόμας εξασφαλίζοντας άνετα την παρουσία τους στο Q3. Φυσικά τόσο ο Άλμπον όσο και ο Σάρτζεντ -μέχρι το λάθος του- οδηγούσαν υπέροχα στην απαιτητική διαδρομή του Zandvoort. Η Williams μπορούσε να παράγει αρκετή κάθετη δύναμη στην Ολλανδία χωρίς να θυσιάσει μεγάλο μέρος της τελικής της ταχύτητας.

Ferrari και Mercedes μειονεκτούν

Advertisement

Από την άλλη τόσο η Ferrari, όσο και η Mercedes δεν αισθάνονταν ακριβώς στο στοιχείο τους χθες. Και αυτό δεν φαίνεται πώς είχε να κάνει με το βρεγμένο οδόστρωμα του Zandvoort αλλά κυρίως με την φύση της χάραξης του.

Advertisement

Η SF-23 απλώς δεν παρήγαγε αρκετή κάθετη δύναμη και αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους οδηγούς της. Ιδίως κατά τη φάση του φρεναρίσματος. Οι έξοδοι του Λεκλέρ στην στροφή 1 από την Παρασκευή ήταν πολλές, ενώ τελικά ο Μονεγάσκος θα έκανε λάθος λίγο πριν το τέλος του Q3.

Σε ότι αφορά την Mercedes, οι άνθρωποί της μπορεί να δηλώνουν ότι έχουν ανακαλύψει τα προβλήματα στο μονοθέσιο και ότι είναι θέμα χρόνου η διόρθωσή τους. Μπορεί ο Χάμιλτον να δηλώνει ότι απλώς περιμένει την ώρα που η Mercedes θα φτιάξει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κερδίσει τον Μαξ. Ωστόσο όλα αυτά δεν φαίνονται ακόμη στην πίστα.

Για άλλη μια φορά οι τελικές ταχύτητες των W14 ήταν κάκκιστες, λόγω του ότι οι Γερμανοί αναγκάζονται να φορτώνουν με φτερό τα μονοθέσιά τους για να αποφύγουν άλλες παρενέργειες οι οποίες -σύμφωνα με εκείνους- έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Ο Ράσελ μπόρεσε μεν να πάρει την τρίτη θέση στο grid οδηγώντας υπέροχα. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για τον Χάμιλτον.

Ο Βρετανός είχε ήδη αρχίσει να χάνει την αυτοπεποίθησή του στην W14 από το FP3. Πέρασε οριακά στο Q2 από όπου δεν κατάφερε να προχωρήσει ποτέ. Σίγουρα η κίνηση στο τέλος δυσκόλεψε τον Βρετανό. Άλλωστε μετά τις κατατακτήριες οι Σάινθ (επίπληξη και πρόστιμο) και Τσουνόντα (ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση) τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες. Το θέμα, όμως είναι γιατί ο Χάμιλτον να έχει βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση έτσι κι αλλιώς λίγο πριν το τέλος του Q2; Ίσως ο Βολφ -όταν σταματήσει να ασχολείται με την Red Bull- μας δώσει κάποια στιγμή μία ικανοποιητική απάντηση.

Μαξ εναντίον Λάντο

Ενώ, λοιπόν, Ferrari και Mercedes κολυμπούσαν στη θάλασσα της μετριότητας, ήταν η McLaren εκείνη η οποία έδωσε την μάχη της pole με την Red Bull. Ή για να είμαστε ακριβείς, ήταν ο Λάντο Νόρις εκείνος που έδειξε ικανός να πάρει την pole μέσα στο σπίτι του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός οδήγησε καταπληκτικά, ιδίως όταν η πίστα ήταν ακόμη βρεγμένη. Η πολύ καλή συμπεριφορά της MCL60 σε αυτές τις συνθήκες σε συνδυασμό με το πολυ προοδευτικό στιλ οδήγησης του Λάντο, έφεραν τον Βρετανό σε πλεονεκτική θέση στο μέσον του Q3.

Φυσικά μέχρι τότε, οι οδηγοί είχαν περάσει σε slicks, πράγμα που ευνοούσε την Red Bull. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Λάντο είχε καλές πιθανότητες. Εντούτοις οι δύο διακοπές του Q3 έδωσαν περισσότερο χρόνο στην πίστα να στεγνώσει. Και την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δυναμικό του μονοθέσιου του.

Όλα θα κρίνονταν σε μία τελευταία προσπάθεια μετά την κόκκινη σημαία που προκάλεσε ο Λεκλέρ. Και εκεί, όταν όλη η πίεση ήταν επάνω στους οδηγούς, όταν όλοι ήξεραν ότι δεν θα υπήρχε δεύτερη ευκαιρία, ο Μαξ κατάφερε να κερδίσει τον Λάντο. Ο Φερστάπεν έκανε τον καλύτερό του γύρο στο τριήμερο ακριβώς την πιο κρίσιμη στιγμή. Αντιθέτως ο Λάντο -όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά- άφησε χρόνο στην πίστα.

Θα μπορούσε ο Νόρις εάν έκανε τον τέλειο γύρο να κερδίσει τον Φερστάπεν; Ίσως όχι. Ωστόσο ακόμη το μισό δευτερόλεπτο διαφοράς του Μαξ, στον σύντομο γύρο του Zandvoort παραμένει τουλάχιστον εντυπωσιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα
F1 GP Ολλανδιας: Έξω ο Ρικιαρντο με τραυματισμό! (+video)
F1 GP Ολλανδίας: Μεγάλη pole του Φερστάπεν εντός έδρας! (+video)