Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βολφ: Να σταθεροποιηθούν οι κανόνες για το βρεγμένο

Ελλάδα 18:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βολφ: Να σταθεροποιηθούν οι κανόνες για το βρεγμένο

FORMULA 1

Βολφ: Να σταθεροποιηθούν οι κανόνες για το βρεγμένο

FORMULA 1

Με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για το επικείμενο ολλανδικό GP να κάνουν λόγο για βροχή σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο Τότο Βολφ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Advertisement
Advertisement

Ο Αυστριακός έκανε λόγο για την ανάγκη σταθεροποίησης των κανονισμών που αφορούν στην διεξαγωγή των αγώνων σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων αλλά και των φίλων του σπορ. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η F1 δείχνει μία εμφανή αποστροφή προς την διεξαγωγή αγώνων υπό βαριά βροχή. Ιδίως μετά τα τραγικά περιστατικά της Suzuka του 2014. Και αυτό παρά το ότι οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους τα extreme weather (βρόχινα) ελαστικά της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Η συνήθης πρακτική που ακολουθούν, λοιπόν, οι ιθύνοντες του σπορ είναι η διακοπή του αγώνα μέχρι η πίστα να είναι έτοιμη, ουσιαστικά, για τα ενδιάμεσα ελαστικά. Σύμφωνα με τον Βολφ αυτή η προσέγγιση προκαλεί σύγχυση τους φίλους του σπορ.

Η επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας ενός αγώνα με βροχή είναι βέβαιη λόγω των διακοπών. Επιπλέον, στο πρόσφατο βελγικό GP η έναρξη του Sprint καθυστέρησε λόγω των διακοπών στις κατατακτήριες. Κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου καλό για το τηλεοπτικό κοινό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να τηρούμε τους χρόνους έναρξης των αγώνων. Ο κόσμος ανοίγει την τηλεόρασή του και περιμένει να δει το GP. Φυσικά πάντα μπορεί να τύχουν διάφορες καθυστερήσεις ή ατυχήματα στον πρώτο γύρο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτά» δήλωσε ο Αυστριακός.

Advertisement

Σε ότι αφορά τις βρόχινες συνθήκες, η βελτίωση των wet ελαστικών μοιάζει μονόδρομος, σύμφωνα με τον Βολφ. «Πρέπει οι ομάδες να συζητήσουν με την Pirelli για το πώς θα βελτιωθεί η απόδοση του συγκεκριμένου ελαστικού. Μέχρι στιγμή τα ενδιάμεσα αποδίδουν πολύ καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι η Pirelli θα βρει τη λύση στο τέλος» υπογράμμισε.

Ο Ντ’ Αμπρόζιο μελλοντικός αντικαταστάτης του Βολφ

Advertisement

Επιπλέον ο Βολφ αποκάλυψε ότι ο Βέλγος πρώην οδηγός και νυν υπεύθυνος του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Mercedes, Ζερόμ Ντ’ Αμπρόζιο θα εκτελεί χρέη team principal σε αγώνες στους οποίους ο ίδιος του δεν θα είναι παρών. «Ο Ζερόμ θα παίρνει τον ρόλο μου όταν απουσιάζω. Μπορεί να έχει συμβεί μόλις τρεις φορές σε έντεκα χρόνια αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό».

Ο Ντ’ Αμπρόζιο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της F1 με την Marussia το 2011, ενώ έτρεξε και για έναν αγώνα το 2012 με την Lotus. Έχει μεγάλη εμπειρία σε διάφορες κατηγορίες αγώνων με πιο πρόσφατη να είναι εκείνη της formula e. Φέτος, μάλιστα, άφησε τα κόκπιτ και ανέλαβε τον ρόλο του team principal στην Venturi. Αυτό τράβηξε την προσοχή του Βολφ.

Advertisement

«Έκανε πολύ καλή δουλειά για την Venturi φέτος» δήλωσε ο Βολφ. «Φυσικά μία ομάδα όπως η δική μας με προσωπικό 2.500 ατόμων είναι μια πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση. Ωστόσο θα του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να προσαρμοστεί. Έχει τις ικανότητες για να πετύχει» συμπλήρωσε ο Αυστριακός.

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο συχνή θα είναι η παρουσία του Ντ’ Αμπρόζιο στο box της Mercedes. Ο Βολφ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σταδιακά θα παρευρίσκεται σε όλο και λιγότερα GP. Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, ο Ντ’ Αμπρόζιο σύντομα να διαδεχθεί και επίσημα τον Βολφ στην θέση του επικεφαλής της Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Pirelli τρέμει τους Κινέζους ιδιοκτήτες της
Πόσα δισεκατομμύρια αξίζει το τσίρκο της Formula 1;
Χόρνερ: Φερστάπεν όπως Προστ και Σένα!