Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χόρνερ: Φερστάπεν όπως Προστ και Σένα!

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χόρνερ: Φερστάπεν όπως Προστ και Σένα!

FORMULA 1

Χόρνερ: Φερστάπεν όπως Προστ και Σένα!

FORMULA 1

Στο ίδιο επίπεδο με τους Προστ και Σένα βάζει ο Κρίστιαν Χόρνερ τον Μαξ Φερστάπεν. Για τον Βρετανό, ο οδηγός του σύντομα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θρύλους του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει κυριαρχήσει πλήρως στην F1 τα τελευταία δύο χρόνια. Από το περσινό γαλλικό GP, ο Ολλανδός έχει κερδίσει 19 από τους 23 αγώνες στους οποίους έχει λάβει μέρος.

Πρόκειται για μία φανταστική επίδοση η οποία δεν έχει συμβεί ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλης κυριαρχίας άλλων ομάδων κατά το παρελθόν. Η κυριαρχία Φερστάπεν έρχεται, μάλιστα, έπειτα από την επική χρονιά του 2021 στην οποίαν ο Ολλανδός κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία των Χάμιλτον και Mercedes με απόδοση στη διάρκεια της σεζόν φτιαγμένη για τα βιβλία της ιστορίας!

Advertisement
Advertisement

Και όπως είναι φυσικό ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ είναι απολύτως ενθουσιασμένος με τον οδηγό του. Έτσι, ο Βρετανός αποφάσισε να… παινέψει το σπίτι του ολίγον τι, παραμονές του εντός έδρας αγώνα για τον Φερστάπεν στην Ολλανδία.

«Είναι δύσκολο να συγκρίνεις οδηγούς από διαφορετικές εποχές. Ωστόσο πάντα φέρνω στο μυαλό μου τους Προστ και Σένα ως οδηγούς αναφοράς, δύο θρύλους του σπορ μας. Πιστεύω ότι ο Μαξ πλησιάζει γρήγορα σε αυτό το γκρουπ» δήλωσε ο Χόρνερ.

Advertisement

Βέβαια, ο ίδιος του, κατά την περίοδο των 80s είχε άλλον αγαπημένο οδηγό. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον επίσης Βρετανό, Νάιτζελ Μάνσελ. «Το 1988 ήμουν στο στρατόπεδο του Μάνσελ. Εκείνη την χρονιά είχε μεγάλο μειονέκτημα έναντι των McLaren λόγω του μονοθέσιου του. Ωστόσο εγώ τον υποστήριζα. Βέβαια από εκείνη τη σεζόν έμειναν οι σκληρές μονομαχίες των Προστ και Σένα. Ήταν πολύ ωραία να τις παρακολουθεί κανείς από τις κερκίδες» συμπλήρωσε ο Χόρνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο
Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!
Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!

Advertisement