Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;

FORMULA 1

F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;

FORMULA 1

Κάθε ημέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο νέο πρωτάθλημα. Ωστόσο προηγούνται οι παρουσιάσεις των μονοθέσιων. Κρατήστε, λοιπόν, τις παρακάτω ημερομηνίες!

Advertisement
Advertisement

Επτά από τις δέκα ομάδες έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τις ημερομηνίες παρουσίασης των νέων τους αγωνιστικών.

Φυσικά, όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, πολλές από αυτές ίσως αρκεστούν στην παρουσίαση του νέου τους χρωματισμού. Εξάλλου ποιος θα ήθελε να αποκαλύψει όλα του τα μυστικά έναν μήνα πριν από την έναρξη της σεζόν; Ακόμη κι έτσι όμως το ενδιαφέρον για τα νέα μονοθέσια παραμένει υψηλό.

Advertisement
Advertisement

Και όπως συνηθίζεται οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να διαρρέουν… απειλητικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Μέχρι να πέσουν οι μάσκες, λοιπόν, στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν ας δούμε τις μέχρι τώρα ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.

Williams, Stake F1 και Alpine

Οι τρεις αυτές ομάδες θα κάνουν την αρχή κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Williams και Stake F1 θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια στις 5 Φεβρουαρίου με διαφορά λίγων ωρών η μία από την άλλη. Δύο ημέρες αργότερα στις 7 του μηνός, η Alpine θα κάνει και εκείνη τα δικά της αποκαλυπτήρια.

Advertisement

Πέρσι η Alfa Romeo (νυν Stake F1) και η Alpine ήταν από τις λίγες ομάδες που είχαν αποκαλύψει τα πραγματικά τους μονοθέσια. Φέτος η παρουσίαση της Alpine θα είναι διπλή. Με το μονοθέσιο της για την F1 -το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί A524- η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει και το Hypercar της για το πρωτάθλημα WEC.

Advertisement

Από την άλλη η Williams πέρσι είχε αρκεστεί στην παρουσίαση του νέου της χρωματισμού. Ίσως η βρετανική ομάδα ακολουθήσει και φέτος την ίδια τακτική.

Τα βαριά χαρτιά

Οι… μεγάλες δυνάμεις έχουν επιλέξει τα μέσα Φεβρουαρίου για τις δικές τους παρουσιάσεις. Πρώτη εξ αυτών θα είναι η Aston Martin η οποία θα αποκαλύψει το νέο της μονοθέσιο στις 12 Φεβρουαρίου. Μία ημέρα μετά είναι η σειρά της Ferrari. Η Scuderia κρατάει χαμηλούς τόνους για την ώρα. Ο Βασέρ, όμως, έχει ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό ότι το concept έχει αλλάξει ριζικά.

Advertisement

Στις 14 του μηνός η Mercedes θα κάνει τα δικά της αποκαλυπτήρια. Σύμφωνα με τον Τότο Βολφ το νέο μονοθέσιο έχει δώσει πολύ θετικά πρώτα δείγματα στον προσομοιωτή. Η νέα Mercedes δια χειρός Τζέιμς Άλισον δεν θα θυμίζει σε τίποτε τις δύο προηγούμενες. Μένει να φανεί και το εάν θα είναι αρκετά καλή για να διεκδικήσει με αξιώσεις νίκες φέτος.

Την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί και το νέο μονοθέσιο της McLaren. Η ομάδα από το Woking έχει ήδη παρουσιάσει τον χρωματισμό της για το 2024.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα είναι η σειρά της Red Bull να παρουσιάσει την RB20. Ίσως οι πρωταθλητές αρκεστούν, βέβαια, σε μία απλή αποκάλυψη του νέου τους χρωματισμού. Πάντως, ο οδηγός προσομοιωτή της ομάδας, Τζέικ Ντένις δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο είναι φανταστικό και ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρουν πάνω από ένα δευτερόλεπτο στο γύρο για να το αντιμετωπίσουν!

Εκκρεμούν ακόμη οι ανακοινώσεις ημερομηνιών για τις Racing Bulls και Haas. Και οι τρεις ομάδες, φυσικά, θα αποκαλύψουν τα νέα τους μονοθέσια πριν από τις 21 Φεβρουαρίου οπότε και ξεκινούν οι τριήμερες χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Ανανέωσε ο Χέλμουτ Μάρκο
Ferrari: Πως θα βάλει κάτω την Red Bull
F1: Τα αφεντικά (+video)