Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Ανανέωσε ο Χέλμουτ Μάρκο

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Ανανέωσε ο Χέλμουτ Μάρκο

FORMULA 1

Red Bull: Ανανέωσε ο Χέλμουτ Μάρκο

FORMULA 1

Ο 80χρονος Αυστριακός επέκτεινε το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές, πράγμα που εξασφαλίζει την παραμονή του στο paddock για 3 επιπλέον χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά υπήρξε έντονη φημολογία για το μέλλον του Μάρκο. Η προχωρημένη ηλικία του από τη μία και η νέα διοίκηση της Red Bull από την άλλη, είχαν θέση εν αμφιβόλω την παραμονή του στην F1.

Ο ίδιος ο Μάρκο είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία σε ορισμένους κρίσιμους τομείς για να ανανεώσει με την Red Bull πέραν του 2024. Τελικά φαίνεται ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ξεπεράστηκαν και ο Μάρκο θα παραμείνει στην Red Bull μέχρι και το τέλος του 2027.

Advertisement
Advertisement

Εξάλλου ο Μάρκο απολαμβάνει της στήριξης τόσο του Κρίστιαν Χόρνερ όσο και του Μαξ Φερστάπεν. Έτσι θα ήταν μάλλον αδύνατο ο CEO της εταιρείας, Όλιβερ Μίντσλαφ, να χαλούσε το χατίρι δύο τόσο σημαντικών ανθρώπων της ομάδας.

Ο Χέλμουτ Μάρκο είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στην συμμετοχή της Red Bull στην F1. Ήταν εκεί από το ξεκίνημα της ομάδας το 2005 σε ρόλο τεχνικού συμβούλου. Έξι χρόνια νωρίτερα -χάρη και στην πολύ στενή σχέση που είχε με τον ιδρυτή της εταιρείας, Ντίτριχ Μάτεσιτς– είχε αναλάβει υπεύθυνος του προγράμματος εξέλιξης οδηγών της Red Bull. Θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Advertisement

Έτσι όλα δείχνουν ότι η Red Bull θα κρατήσει τον βασικό πυρήνα των στελεχών της απαράλλαχτο τουλάχιστον μέχρι και την αρχή της νέας φόρμουλας του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
RB20: Απέτυχε στις πρώτες της δοκιμές πρόσκρουσης;
Φερστάπεν: Θα το πάρει το κορίτσι; (+video)
F1: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για το 2024

Advertisement