Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς κέρδισε τον Λεκλέρ για την pole (+video)

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φερστάπεν: Πώς κέρδισε τον Λεκλέρ για την pole (+video)

FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς κέρδισε τον Λεκλέρ για την pole (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την τελευταία pole της χρονιάς με έναν ψυχρά υπολογισμένο γύρο στην Yas marina. Η αντίστοιχη προσπάθεια του Λεκλέρ ήταν εντυπωσιακή αλλά όχι αρκετή.

Advertisement
Advertisement

Παρά το ότι η RB19 δεν ήταν και στα καλύτερά της από την Παρασκευή, ο Φερστάπεν βρήκε τον τρόπο για να πάρει την 12η φετινή του pole. Και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο σπεσιαλίστα σε κατατακτήριες.

Ο Ολλανδός και η Red Bull βελτίωσαν πάρα πολύ το στήσιμο της RB19 μεταξύ του FP3 και των κατατακτήριων. Αυτό επέτρεψε στον Μαξ να βρει για πρώτη φορά στο τριήμερο μία ικανοποιητική ισορροπία. Η πρώτη θέση εκκίνησης ήταν δική του ήδη από την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video.

Από την άλλη ο Λεκλέρ έκανε και εκείνος μία πολύ όμορφη προσπάθεια. Κατόρθωσε, μάλιστα, να υποσκελίσει τις δύο McLaren οι οποίες έδειχναν ταχύτερες από την Ferrari μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω video, ο Μονεγάσκος ήταν πάντα κατά τι αργότερος του Φερστάπεν στη διάρκεια του γύρου του.

Με την RB19 να είναι πάντα καλύτερη υπό συνθήκες αγώνα, ο Φερστάπεν είναι το ξεκάθαρο φαβορί και για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Εκτός και εάν ο Λεκλέρ -ή οι McLaren- έχουν κάποιον άσσο στο μανίκι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Προεπισκόπηση
Χάμιλτον: Ο Χόρνερ μου έστειλε πρώτος μήνυμα!
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν