Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!

FORMULA 1

Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!

FORMULA 1

Η FIA έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ασυμβίβαστου των θέσεων που έχουν ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ και η σύζυγός του Σούζι.

Advertisement
Advertisement

Η Σούζι Βολφ είναι εδώ και λίγο καιρό η διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy, του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες οδηγοί.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από αρκετούς επικεφαλής άλλων ομάδων της F1 σχετικά με την θέση της κυρίας Βολφ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Σούζι Βολφ λόγω της θέσης της μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλές εμπιστευτικές πληροφορίες οι οποίες δεν θα έπρεπε να γίνουν γνωστές σε στελέχη κορυφαίων ομάδων του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Είναι προφανής η ανησυχία πολλών ανταγωνιστών της Mercedes, ότι ο Τότο Βολφ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την θέση της συζύγου του προς όφελος της δικής του ομάδας. Πολλοί, μάλιστα, κατηγόρησαν τον Βολφ ότι γνώριζε πολύ πριν από τους υπόλοιπους team principals την τιμωρία της Red Bull για την παραβίαση του ορίου μπάτζετ πέρσι.

Οι κατήγοροι του Βολφ πιστεύουν ότι ο Αυστριακός είχε μάθει για την τιμωρία από την τότε γραμματέα μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA Σάιλα Αν-Ράο. Η Ράο κατά το παρελθόν δικηγόρος του Βολφ και η τοποθέτησή της σε μια τόσο κρίσιμη θέση είχε ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις πέρσι.

Έρευνα FIA και απάντηση Mercedes

Advertisement

Η περίπτωση της Βολφ διαφέρει μόνο στο ότι ως διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy έχει άμεση πρόσβαση που αφορούν στην FOM, διαχειρίστρια των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ. Σύμφωνα με το BusinessF1 ο Βολφ είπε μερικά πράγματα σε μία πρόσφατη συνάντηση των team principals της F1 τα οποία δεν θα έπρεπε κανονικά να γνωρίζει.

Advertisement

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τις καταγγελίες των υπόλοιπων στην FIA για την ύπαρξη ασυμβίβαστου για την θέση της Σούζι Βολφ.

Με ανακοίνωσή της η FIA σήμερα, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα πρόκειται να διερευνηθεί από το τμήμα συμμόρφωσης της ομοσπονδίας. Από την άλλη, η Mercedes με δική της ανακοίνωση δηλώνει ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος του Τότο Βολφ είναι ανυπόστατες. Καλωσορίζει δε κάθε έλεγχο από την πλευρά της FIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull

Advertisement