Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030

FORMULA 1

Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030

FORMULA 1

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την συνεργασία της με την βρετανική ομάδα μέχρι και το τέλος του 2030.

Advertisement
Advertisement

Τον Νοέμβριο η McLaren είχε ανακοινώσει ότι κι εκείνη θα συνεχίσει με τους Γερμανούς για το ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι η Mercedes θα διατηρήσει τις δύο αυτές πελατειακές της ομάδες για τα επόμενα 7 χρόνια.

Τα μονοθέσια της Williams φέρουν τις μονάδες ισχύος της Mercedes από το 2014, πρώτη χρονιά εφαρμογής της τρέχουσας φόρμουλας για τις PU. Από το 2026 οι κανονισμοί θα αλλάξουν με το υβριδικό σύστημα να γίνεται πιο δυνατό, καθώς θα πρέπει να παράγει το 50% της συνολικής ισχύος. Και οι άνθρωποι της Williams είναι πεπεισμένοι ότι με την Mercedes μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Advertisement
Advertisement

«Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Mercedes είναι μια φανταστική εξέλιξη» δήλωσε ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς. «Έχουμε εδώ και χρόνια μία πολύ δυνατή σχέση μαζί της και πιστεύουμε ότι μπορούμε να επαναλάβουμε επιτυχημένες σεζόν, όπως εκείνη του 2014 ξανά» συμπλήρωσε.

Στην ίδια σεζόν αναφέρθηκε και το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ. «Μία από τις πιο υπερήφανες στιγμές στη συνεργασία μας με την Williams ήταν το αυστριακό GP του 2014. Τότε Mercedes και Williams είχαν καταλάβει τις 4 πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη, με την Williams να κάνει το 3-4. Έκτοτε η συνεργασία μας με την Williams γίνεται όλο και πιο στενή, χρόνο με τον χρόνο» δήλωσε ο Αυστριακός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σάρτζεντ: Στην Williams και το 2024
F1: Williams και Sauber ανακοίνωσαν ημερομηνία παρουσιάσεων
Φερστάπεν: Η McLaren θα είναι απειλή