Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κροφτ: Το 2024 η τελευταία σεζόν του Στρολ!

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κροφτ: Το 2024 η τελευταία σεζόν του Στρολ!

FORMULA 1

Κροφτ: Το 2024 η τελευταία σεζόν του Στρολ!

FORMULA 1

Αρκετά ενδιαφέροντα ήταν τα όσα είπε ο σχολιαστής του Sky Sports F1, Ντέιβιντ Κροφτ στο podcast του σταθμού. Τόσο για τον Λανς Στρολ όσο και για την AlphaTauri.

Advertisement
Advertisement

Ο Κροφτ (ή Crofty όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά) πιστεύει ότι ο Λανς δεν θα συνεχίσει στην F1 μετά το τέλος της σεζόν του 2024.

«Μπορεί να είναι ο μόνος οδηγός στο grid για τον οποίον να σκεφτόμαστε ότι έχει εξασφαλισμένη δουλειά. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για συμβόλαια του Λανς. Ωστόσο έχω μία αίσθηση ότι σε ενάμιση χρόνο από τώρα ο Λανς θα έχει τρέξει στον τελευταίο του αγώνα F1 και έπειτα θα πάει να κάνει κάτι άλλο» δήλωσε ο Κροφτ. Σίγουρα αυτή είναι μία άποψη την οποία δεν θα συμμερίζονταν πολλοί σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ιδίως από την στιγμή που «αφεντικό» του Λανς στην Aston Martin δεν είναι άλλο από τον πατέρα του, Λόρενς Στρολ. Επιπλέον και ο ίδιος ο Λανς είχε εντυπωσιάσει όταν στην αρχή της σεζόν έτρεξε τραυματίας σε Σακχίρ και Τζέντα. Εντούτοις το σκεπτικό του Κροφτ δεν είναι τελείως αβάσιμο. Μετά από δύο χρόνια στο πλευρό του Σεμπ Φέτελ, ο Λανς είχε κερδίσει αρκετό σεβασμό με τις επιδόσεις του.

Ωστόσο η ιστορία με τον Φερνάντο Αλόνσο είναι διαφορετική. Ο Ισπανός είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας έχοντας σημειώσει 6 podiums σε 12 αγώνες μέχρι στιγμής. Αντιθέτως ο Λανς δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί στο βάθρο. Στις κατατακτήριες ο Ισπανός είναι επίσης κυρίαρχος με το μεταξύ τους σκορ στο 10-2.

Advertisement

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσον ο Λόρενς Στρολ θα εξακολουθεί να δεσμεύει μία θέση στην ομάδα για τον γιο του. Εξάλλου, η εξέλιξη της καριέρας του Λανς ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για την ενασχόληση του Λόρενς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

RB19 και το 2024!

Ο Κροφτ, όμως, μίλησε και για άλλους ψίθυρους στο paddock. Ένας από αυτούς αφορά στην AlphaTauri. Η junior team της Red Bull θα αλλάξει ονομασία και τρόπο λειτουργίας από το 2024. Κάποιες σταθερές, όμως, θα παραμείνουν.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Βρετανό η junior team της Red Bull θα συμμετάσχει του χρόνου με το φετινό μονοθέσιο της Red Bull, την RB19. «Όπως και εάν ονομάσουν την ομάδα από του χρόνου, φημολογείται ότι εκείνη θα χρησιμοποιήσει την φετινή Red Bull για το 2024» είπε ο Κροφτ.

Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το 2007 η Super Aguri F1 είχε τρέξει με το σασί της Honda του 2006. Ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι εκείνο της Racing Point (νυν Aston Martin) και της Mercedes W10 στην σεζόν του 2020.

Advertisement

Φυσικά και στις δύο αυτές περιπτώσεις υπήρξαν αντιδράσεις αρχικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Ωστόσο στο τέλος τόσο η FIA όσο και η F1 επέτρεψαν την πρακτική αυτή. Όσο για το μέλλον του Ρικιάρντο στη ομάδα, ο Κροφτ πιστεύει ότι ο Αυστραλός θα συνεχίσει εάν το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό. Εντούτοις και ο Βρετανός πιστεύει -όπως και οι περισσότεροι στο paddock- ότι ο Ντάνιελ στοχεύει στην θέση του Τσέκο Πέρεζ στην Red Bull.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Με την Aston Martin από το 2026!
Μοντετζέμολο: Αγόρασε μετοχές της Aston Martin!
AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;