Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Ιδιοκτήτες-αστέρες!

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Ιδιοκτήτες-αστέρες!

FORMULA 1

Alpine: Ιδιοκτήτες-αστέρες!

FORMULA 1

Τα αποτελέσματα της γαλλικής ομάδας στην πίστα μπορεί να μην είναι ακόμη εκθαμβωτικά. Σίγουρα, όμως, είναι οι νέοι μέτοχοί της!

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα το γκρουπ της Renault -στο οποίο ανήκει και η Alpine- είχε θέσει προς πώληση το 24% των μετοχών της ομάδας F1 προς 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το μερίδιο αγοράστηκε από ένα κονόρτιουμ επενδυτικών εταιριών το οποίο απαρτιζόταν από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments. Η τελευταία είχε συγκεντρώσει και τα φώτα της δημοσιότητας καθώς ανήκει στους ηθοποιούς Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ Μακέλενι. Ως συνεπενδυτής εμφανιζόταν και ο επίσης γνωστός ηθοποιός Μάικλ Μπ. Τζόρνταν. Ωστόσο αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί αστέρες στην ιδιοκτησία της Alpine τελικά.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκάλυψε η Otro Capital μία πληθώρα διεθνών σταρ-αθλητών συμμετείχε στην εξαγορά του μεριδίου της Alpine F1. Μεταξύ αυτών ο ποδοσφαιριστής Αλεξάντερ-Άρνολντ της Λίβερπουλ καθώς και ο πρώην παίκτης των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, Χουάν Μάτα.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι είναι φίλος του σπορ και έχει παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες εκ του σύνεγγυς τα τελευταία χρόνια. Ψηλά στη λίστα της Otro Capital είναι και ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Άντονι Τζόσουα.

Advertisement

Επιπλέον οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες των πρωταθλητών του NFL, Kansas City Chiefs συγκαταλέγονται στην συγκεκριμένη λίστα. Οι Πάτρικ Μαχόμς και Τράβις Κέλσι έχουν επενδύσει μέσω της Otro Capital στην Alpine F1.

Η γαλλική ομάδα έχει σίγουρα το πιο… δημοφιλές γκρουπ ιδιοκτητών στο grid. Μένει να φανεί και το εάν θα μπορέσει να μπει σύντομα στο γκρουπ των κορυφαίων ομάδων επίσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
Brawn GP: Το Νοέμβριο το ντοκιμαντέρ του Κιάνου Ριβς